Kirjoittajasta & blogista

Hanna, 21
Helsinkiläinen Jyväskylässä
Kolmannen vuoden historian opiskelija (JYU)
Lukemisesta
Lukijana olen ailahteleva, mikä tulee varmasti näkymään myös blogin sisällössä. On tasan kaksi vaihtoehtoa, joko luen kymmenen kirjaa kolmessa päivässä, tai kaksi sivua neljässä kuukaudessa. Kirjamakuni on hyvin laajaa, ja ennalta-arvaamatonta, mutta pääpaino on nuorten aikuisten kirjallisuudessa.

Blogista
Kirjablogin perustaminen oli alunperin hetken mielijohde juhannuksena 2011. Juuri ennen kuin aloitin yhdeksännen luokan. Siitä on kohta kuusi vuotta, ja epäaktiivisten vuosien jälkeen, kesästä 2016 alkaen olen pyrkinyt palaamaan blogimaailmaan joustavempien yliopistoaikataulujen, ja aiempaa pidempien lomien myötä.
 
Tekstit joita julkaisen blogissani ovat oikeastaan pitkälti kirjan herättämiä ajatuksia ammattimaisen analyysin sijasta. Pyrin puolueettomuuteen teksteissäni, mutten kiellä katsovani satunnaisesti läpi vaaleanpunaisten lasien kaikista ongelmallisimpia kirjoja (YA-romantiikka, looking at you). Lupaan hairahtua postauksissa sivupoluille, ja satunnaisesti päästää sisäisen fanityttöni valloilleen. Sarjojen jatko-osien kohdalla en uskalla luvata spoilerittomia ajatuksia, mutta ne ovat selvästi merkitty.

En hyödy taloudellisesti blogin kirjoittamisesta, ja pyrkimyksenä on läpinäkyvyys tekemisessä. Jokaisen postauksen lopusta löytyy merkintä siitä, onko kirja oma, kirjastosta vai kustantajalta. Tämän hetken käytänteeni on, että pyydän arvostelukappaleita kustantajilta noin kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, jolloin blogissa on havaittavissa selvä piikki kustantajilta saatujen kirjojen määrässä. Myös muista eduista (esimerkiksi pääsyliput) mainitaan, jos se on olennaista postauksen sisällön kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti