Kirjoittajasta & blogista

Hanna, 22
Helsinkiläinen Jyväskylässä
Historian opiskelija
Lukemisesta
Lukijana olen ailahteleva, mikä tulee varmasti näkymään myös blogin päivitysaktiivisuudessa ja sisällössä. On tasan kaksi vaihtoehtoa, joko luen kymmenen kirjaa kolmessa päivässä, tai kaksi sivua neljässä kuukaudessa. Kirjamakuni on hyvin laajaa, ja ennalta-arvaamatonta, mutta pääpaino on nuorten aikuisten kirjallisuudessa, sekä kaikessa historiaan liittyvässä.

Blogista
Kirjablogin perustaminen oli alunperin hetken mielijohde juhannuksena 2011. Juuri ennen kuin aloitin yhdeksännen luokan. Siitä on kohta kuusi vuotta, ja epäaktiivisten vuosien jälkeen, kesästä 2016 alkaen olen pyrkinyt palaamaan blogimaailmaan joustavempien yliopistoaikataulujen, ja aiempaa pidempien lomien myötä.
 
Postauksistani on turha odottaa viiltävää ammattimaista analyysiä, vaan ne koostuvat pitkälti kirjojen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Vaikka näkemystä ja kokemusta kliseistä ja ongelmallisista piirteistä on ehtinyt kertymään kiitettävä määrä, en kiistä ohittavani niitä viihdyttävyyden nimissä, tai hyvän kirjan kohdalla. Sen sijaan lupaan hairahtua postauksissa sivupoluille ja satunnaisesti päästää sisäisen fanityttöni valloilleen. Sarjojen jatko-osien kohdalla en uskalla luvata spoilerittomia ajatuksia, mutta ne ovat selvästi merkitty.

En hyödy taloudellisesti blogin kirjoittamisesta, ja pyrkimyksenä on läpinäkyvyys tekemisessä. Jokaisen postauksen lopusta löytyy merkintä siitä, onko kirja oma, kirjastosta vai kustantajalta. Saatan pyytää kustantajilta arvostelukappaleita minua kiinnostavista uutuuksista, mutta tämä on tällä hetkellä hyvin epäsäännöllistä. Myös muista eduista (esimerkiksi pääsyliput) mainitaan, jos se on olennaista postauksen sisällön kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti