sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

YA-haaste 2019


Muistatteko tällaisen haasteen?
Se tapahtui.
Ja en lukenut itse kuin yhden kirjan tähän haasteeseen.
Mutta koska haluan itsekin osallistua omaan haasteeseeni, niin YA-haaste on taas täällä! Tämän postauksen lopusta voi vielä käydä vakoilemassa edellisen vuoden koonnin, jota en koskaan saanut aikaiseksi (kuten monta muutakin blogivelvollisuutta viime vuonna).
Viime vuodesta oppineena olen pienentänyt bingoruudukkoa (jos niitä bingoja tulisi luettua vähän enemmän), ja pidentänyt lukuaikaa kuukaudella! Muuten homma tulee toimimaan samalla tavalla :)

Ohjeet:
Kyseessä on bingotyyppinen lukuhaaste. Olen koonnut 5x5 kokoisen ruudukon, josta olisi tarkoitus lukea bingon sääntöjen tapaan viisi tai neljä peräkkäistä haastekohtaa. Itseä voi haastaa lukemaan tietenkin enemmän, jos YA vie mennessään, mutta yhden bingon lukeminenkin on hyvä saavutus.

- Haasteen ajankohta on 3.6.-3.1.2019, eli lukuaikaa on seitsemää kuukautta (yhden bingon tavoittelijoille tämä tarkoittaa noin yhtä kirjaa kahdessa kuukaudessa).
- Vaikka kyseessä onkin bingo, kirjat voi toki suunnitella etukäteen. Lisää haastavuutta tähän saa, jos lukee kirjat "sokkona", ja toivoo saavansa bingon jossain vaiheessa.
- Samaa kirjaa ei saa käyttää useammassa haastekohdassa
- Haasteen hashtag on #YAhaaste2019, jolla on helppo seurata muiden etenemistä!
- Kaikki lukijat, niin blogilliset kuin blogittomatkin ovat tervetulleita mukaan, ilmoittautuminen tapahtuu tämän postauksen kommenteissa. 
- Jos ajattelit päivitellä etenemistäsi, liitä halutessasi mukaan blogisi osoite, Twitter tai Insta, jossa lukemistasi voi seurata.
- Joulukuun lopussa julkaisen oman postauksen, jonka kommentteihin voi käydä kertomassa tai linkkaamassa tuloksensa, joista teen koonnin tammikuun aikana!


- Toisen rivin ensimmäisessä ruudussa mainittu YA-lista löytyy täältä: https://www.goodreads.com/blog/show/1324-the-top-100-ya-books-on-goodreads
Ja vielä se luvattu (mini)koonti!
Haasteen suoritti lopulta 14 ihmistä (jee te!).
Kirjoja luettiin yhteensä 189
Ja bingoja suoritettiin 12

7 kommenttia:

 1. Oo, tää onkin kiva! Luen muutenkin jonkin verran YA-kirjallisuutta, mutta tästä hyvä lisätsemppari. Mukana! ^_^

  @rakuunali instagramissa

  VastaaPoista
 2. Nimetön3/6/19 12:31

  Oon taas mukana tässä twitterin puolella nimellä @ligxhtwood :) -Nea

  VastaaPoista
 3. Voisinpa osallistua, vaikkei YA olekaan aivan se tutuin genre. Mutta tässähän sitä vahinkoa voi korjata. :) Haasteaikaa on onneksi runsaasti.

  VastaaPoista
 4. Lähdenpä mukaan kokeilemaan tälläkin kertaa. Lukuintoni tänä vuonna on ollut vähä kehno, mutta ehkä tämä haaste jaksaa innostaa lukemaan enemmän. Katsotaan kuinka käy 😁

  VastaaPoista
 5. Nimetön8/6/19 12:21

  Hei, haluan lähteä mukaan haasteeseen. Osallistun ainakin Twitterissä nimimerkillä @sssiivet, jos jaksan, päivitän vielä lisäksi johonkin hashtageilla.

  VastaaPoista
 6. Kivaa, ehdottomasti mukana :)

  VastaaPoista