sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Maaliskuun luetut & huhtikuuVaikka muutama koulujuttu kummittelee vielä kulman takana, kevät on saapunut vihdoin meille Keski-Suomeenkin! Tänä vuonna mulla loppuu koulu teoriassa jo Vappuun! Niin mukavaa, ja samalla niin haikeaa. Toisaalta odotan kesätöitä innolla, ja säännöllisiä työaikoja ensimmäistä kertaa sitten lukion ykkösen.

Maaliskuussa matkustin taas paljon junalla, kun kävin pari kertaa Helsingissä, ja piipahdin yhden viikonlopun Turussakin. Ehdin siis kuuntelemaan äänikirjoja, vaikka kuinka paljon. Kaiken lisäksi minulla oli kokeilussa Nextory-sovellus, joten yritin kuunnella sitä koko rahan edestä. Lisäksi erehdyin aloittamaan yhden e-kirjankin (se tosin on vielä kesken, koska hain sen lopulta kirjastosta fyysisenä versiona). 
Blogirytmiin pääseminen on minulla edelleen vähän hakusessa, mutta ainakin Instagramissa olen nyt onnistunut aktiivistumaan, joten jotain edistystä! (Jos ette vielä seuraa siellä, niin @hannandbooks)

Maaliskuussa lukukokemukset on ollut aika vaihtelevia, olen lukenut pääasiassa viihdyttäviä kirjoja, ja ne pari vakavaakin oli lopulta aika keskinkertaisia kokemuksia. Merkittävin lukuteko oli, kun sain vihdoinkin uudelleen luettua Houkutuksen sekä Epäilyksen. Niin paljon yläastefiiliksiä.
Tässä vielä kokonaisuudessaan maaliskuun luetut, joista ehkä muutamasta bloggauksetkin ovat luvassa!

Helsingin pimeä puoli - Rikoskävelyllä Helsingin keskustassa, Jarkko Sipilä
Kutsu minua nimelläsi, André Aciman
Tiergartenin teurastaja, Virpi Hämeen-Anttila
Helsingin henget: Opas aaveiden pääkaupunkiin, Vanessa Kiurulahti & Karolina Kouvola
Hanna, Minna Canth
Itämeren Auri, Johanna Valkama
Mercedes Bentso - Ei koira muttei mieskään, Linda-Maria Roine & Venla Pystynen (toim.)
1793, Niklas Natt och Dag
Houkutus, Stephenie Meyer
Epäilys, Stephenie Meyer

Yhteensä kuuntelin kymmenen kirjaa maaliskuussa, kaikki nämä Nextoryn valikoimasta. Kuunelutunteja tuli 62, eli vietin kuulokkeet päässä hieman alla kolme päivää.

* * * * *
Koska äänikirjat ovat ehkä vastenmielisin kuvauskohde, tämän postauksen kuva on huhtikuun TBR-pinoni. Osallistun siis Harry Potter-teemaisen Magical Readathonin kevään osuuteen, eli O.W.L. seihin ensimmäistä kertaa ikinä, ja koko huhtikuun pinoni onkin suunniteltu se mielessä.

Tavoitteena on suorittaa tietty määrä kokeita, eli haastekohtia, jotka perustuvat Tylypahkassa opetettaviin aineisiin. Lukutavoitteen voi määrittää joko arvosanan perusteella (monta haastekohtaa on lukenut), tai valitsemaansa taika-ammattiin, joita varten pitää lukea tiettyjen aineiden haastekohdat.

Omana tavoitteenani on sekä työ taikaministeriössä, että saavuttaa kokeista Outstanding (eli luettuja kirjoja on yhdeksän tai enemmän). Työ ministeriössä tarkoittaa ainakin viiden kirjan lukemista, jotka vastaavat alla listattuja haastekohtia. Näiden lisäksi tavoitteena on lukea yhdeksän kirjan saavuttamiseksi neljä alinta haastekohtaa.
Charms - Ihmisruumis, Paolo Giordano
Defence Against the Dark Arts - Renegades, Marissa Meyer
History of Magic - Things They Carried, Tim O'Brian
Potions - ?
Tranfiguration - One of Us is Lying, Karen M. McManus

Muggle Studies - Hating Game, Sally Thorne
Ancient Runes - My Plain Jane, Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows
Herbology - Englantilainen Romanssi, Niina Mero
Arithmancy - Summer Days & Summer Nights

(Kaikki haastekohdat voi käydä lukemassa täältä)

Suunnitelmissa on siis lukea paljon fyysisiä kirjoja, mikä ei ole oikeastaan tänä keväänä ollut minulla lukuteemana. Ainoastaan My Plain Jane on äänikirja, mutta koska tämä pino on vain suunnitelma, varmasti keksin tavan kuunnella ainakin osan näistä.

Muuten huhtikuussa on suunnitelmissa vihdoin palata blogin puolelle. Olen maisteriseminaarityön ohella kirjoitellut muutamia postauksia, mutta ne vaativat vielä kuvat ja hieman editointia, joten ehkä jo ensi viikolla on luvassa jotain muutakin kuin näitä kuukausikatsauksia :D 


x

2 kommenttia:

 1. Onko sulla vinkkejä, miten pääsisi kunnolla kiinni äänikirjojen kuunteluun? Mä oon kuunnellu mutaman, eniten oon tykännyt ihmisten itse lukemista elämäkerroista (esim. Lily Allenin My Thoughts Exactly). Jotenkin fiktion kuunteleminen on mulle tosi vieras ajatus, miten sitä kannattais lähestyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm. Mä vaan jossain vaiheessa aloin kuuntelemaan niitä, mut ehkä kannattaa kokeilla kuunnella samalla kun tekee jotain, eikä voi lukea fyysistä kirjaa! Ainakin mä kuuntelin aluks pitkillä työmatkoilla, kun ei jaksanu raahata kirjaa mukana.
   Ja jotkut kirjailijathan lukee omia kirjojansa ite (tosin harvat), se vois toimia sellasena porttina fiktioon! Anja Snellmanilla on ainakin kolme kirjaa, jotka hän on lukenut itse.

   Nää tulee nopeesti mieleen :)
   Ajattelin kirjotella äänikirjoista lähiaikoina parikin postausta, niin yritän toiseen keksiä vähän tähän ongelmaan liittyvää sisältöä kanssa.

   Poista