maanantai 31. joulukuuta 2018

Luettuja kirjoja 28

Vuosi 2018 ei missään tapauksessa ollut omalta osaltani lukemisen, saati sitten bloggaamisen luvattu vuosi. Tammi- ja helmikuu näyttivät vielä lupaavilta, kun onnistuin kirjoittamaan muutaman rästiarvostelun edelliseltä vuodelta, ja kokeilemaan siipiäni haasteen pitäjänäkin. YA-haastetta lähti kokeilemaan useampikin innokas osallistuja, mikä ehkä inspiroi minua kokeilemaan sen järjestämistä vielä uudelleen.

Maaliskuussa koulukiireet yllätti, ja sitten tuli kesä sekä työt, ja sen jälkeen jälleen uusi kouluvuosi. Kirjat jäivät odottamaan parempaa aikaa, enkä saanut kesän aikana luettua kuin neljä kirjaa (tämäkin vain jos toukokuu ja elokuu lasketaan kesään...). Syksy on ollut opintojen kannalta rankka, kun tarve saada kandin paperit on ollut kova. Sen takia intouduin opiskelemaan lähes 60 opintopisteen verran, mikä on ajanut vain kauemmas kirjoista ja lähemmäs Netflixiä.

Uuden vuoden lupauksena aloin tilata jälleen BookBeatia. Nyt jo vuoden viimeisinä päivinä suunta näyttää lupaavalta, kun olen ehtinyt kuunnella kaksi kirjaa. Ehkä luotettu ystävä äänikirja onkin ratkaisu tähän lukujumiin.

Mitä sitten menneenä vuonna on tullut luettua? Tässä hieman tilastoja:
 - 29 kirjaa
 - Joista 18 äänikirjoja
 - 8503 sivua (jos ei oteta huomioon osan olevan äänikirjoja)
 - Eri genrejä yhteensä noin kymmenen

On melkein noloa myöntää, että suurin lukemani genre on ehdottomasti ollut Chick Lit-tyyppinen romanttinen kirjallisuus, jota kuuntelin vuoden alussa melkein kymmenen kirjan verran. Sen lisäksi mukaan on mahtunut eri tyyppisiä tietokirjoja, muutama YA-kirja ja sarjakuvia.
Goodreadsin listaa katsoessani en muistanut monestakaan lukemastani kirjasta kovinkaan paljon, mutta ehdoton suosikkini oli Holly Blackin The Cruel Prince, jonka jatko-osaa odotan innolla.

Jos Goodreads-koonti lukemistani kirjoista kiinnostaa, niistä voi käydä lukemassa tarkemmin vielä täältä!

Tämä sarja jatkuu blogissa vielä uuden vuoden jälkeen, sillä en tiedä onko äänikirjainnostukseni hetkellinen erehdys, vai lupaus paremmasta tulevasta.
Luvassa on myös YA-haasteen odotettu koonti, sekä kauan luonnoksissa seisonut postaus Hel-YA:sta sekä Kirjamessuista. Kaikki tyylikäästi monta kuukautta myöhässä.

Siihen saakka, hyvää uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Minkään kirjan lukeminen ei ole noloa. Kaikille on paikkansa!
    Hyvää uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
  2. Parasta jos oot pian back täällä!<3 Oon kaivannu siun kirjajuttui! Ja siis mitä sitä häpeämään Chick Litin lukemista, jos se tuntuu uppoavan on sekii parempi ku ei mitään. Se on välil ihan hyvä heittää aivot narikkaan :)

    VastaaPoista