keskiviikko 1. elokuuta 2018

YA-haasteen loppu


Elokuu on nyt virallisesti alkanut, ja samalla on aika päättää helmikuussa aloittamani YA-haaste (alkuperäinen postaus löytyy täältä). Vaikka itse en ole saanut luettua yhtäkään kirjaa omaan haasteeseeni, mikä on itseasiassa aika huvittavaa. Onneksi moni muu kyllä on!

Nyt olisi tarkoituksena sitten vihdoinkin koota haasteen aikana luettuja kirjoja, ja muita tilastoja! Joten, jos olet osallistunut haasteeseen, kommentoi alle linkki omaan koontiisii, tai ainakin monta bingoa tuli luettua. Olisi tietenkin hauska tietää myös, mitä kirjoja kukakin on lukenut mihinkin bingoruutuun. Tyyli on kuitenkin vapaa :)

Kommentointiin on aikaa tästä 13. päivään, jonka jälkeen saisin kirjoitettua koontipostauksen pikaisesti pois alta!
Twitteristä ja Instagramista löytyy seuraavat pari päivää kyselyt, riittääkö tämä YA-määrä tälle vuodelle (ja uusi bingo vuonna 2019), vai olisiko jollekin erityyppiselle haasteelle kiinnostusta vielä seuraavien neljän kuukauden aikana? Vastauksia tähän otetaan toki kommenteissakin vastaan! 

8 kommenttia:

 1. Voihan itku kun itsekin feilasin tämän ihan totaalisesti! Olen kyllä jotain sopivaa tähän lukenut, mutta postaaminen roikkuu. Uutta haastetta siis vain kehiin! ;)

  VastaaPoista
 2. Tässä mun kooste! http://www.jatkalukemista.fi/2018/08/ya-lukuhaasteen-koonti.html
  Harmi et sulle ei tullut yhtäkään kirjaa bingoon:/

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä haasteesta! Minulla ei ole omaa blogia, mutta yritän koota tähän lyhyesti ajatuksiani haasteesta.

  Sain vain yhden bingon, vaikka helmikuussa olin varma, että saisin niitä tosi monta. (Olen ehkä ahnehtinut vähän liian monta lukuhaastetta tälle vuodelle, mutta kun ne kaikki ovat niin kivoja!) Ja se yksi bingokin tuli vain taktikoimalla tai kenties jopa huijaamalla... Vaikka muistini on huono, välttelen lukemasta kirjoja, jotka olen lukenut viime vuosien aikana, koska uusia, kiinnostavia teoksia tulee koko ajan, enkä ehdi lukea niitäkään! Siksi jouduinkin pohtimaan, sopiiko kohtaan "kirja, jonka olet aiemmin lukenut" vanha tyttökirja, jossa päähenkilö on jo ya-kirjoille ominaisessa iässä. Niiden lukemisesta kun on minulla kaksikymmentä vuotta aikaa. Luin siihen lopulta Mary Marckin Hyvästi Eevan. (Ehkä nämä nuortenkirjoiksi luokitellut tyttökirjat ovat jonkinlaisia esiäitejä ya-kirjoille.) Lisäksi ihastuin Holly Bournen kirjoihin ja ilahduin, koska kummityttöni (17 v) ei ole juuri viime vuosina lukenut mutta hurahti samaisiin kirjoihin. Nyt olen ottanut sydämen asiakseni lukea mahdollisimman paljon ya-kirjoja, jotta voin suositella hänelle loistavia teoksia.

  Luin haasteeseen seitsemän kirjaa, joista kuusi merkitsin muistiin (en ole kovin järjestelmällinen):
  Holly Bourne: Mikä kaikki voi mennä pieleen?
  Holly Bourne: Mitä tytön täytyy tehdä?
  Mary Marck: Hyvästi Eeva!
  Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea
  Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa
  Salla Simukka: Musta kuin eebenpuu
  Bingo tuli pystysuoraan kohdasta "kirjassa on +400 sivua" kohtaan "jatko-osa sarjaan".

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta lukuhaasteesta! Kooste löytyy blogista: http://unelmienaika.blogspot.com/2018/08/mita-luin-ya-lukuhaasteeseen.html

  VastaaPoista
 5. Kiitti kivasta haasteesta! Tässä linkki mun koosteeseen: http://adelheid79.blogspot.com/2018/08/ya-lukuhaasteen-koonti.html. Sain ruksattua 20 kohtaa ja sain yhden pystyrivin. olen tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 6. Täältä löytyy minun koosteeni: http://kirjakissa.blogspot.com/2018/08/heinakuun-luetut-ya-lukuhaasteen-kooste.html

  Bingoa ei napsahtanut, mutta ei se haittaa. Olisipa ollut kiva lukea jokaiseen kohtaan kirja, nyt saldoksi kertyi 13 kirjaa. Tämä oli ihan mahtava haaste ja mielelläni otan osaa, jos uusiutuu jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta! Luin 18 kirjaa ja sain aikaiseksi 2 bingoa. Koosteeni täällä: http://suketus.blogspot.com/2018/08/ya-lukuhaaste-valmis-ja-paketissa.html

  VastaaPoista
 8. Tässä oma koosteeni: http://lasisipulissa.blogspot.com/2018/08/ya-lukuhaasteen-kooste.html
  Kiitos haasteesta :)

  VastaaPoista