keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tammikuun koonti & helmikuun suunnitelmat

Kyseessä helmikuun TBR, tammikuun kirjoista ei kuvia kannata ottaa, kun suurimman osan kuuntelin äänikirjana

Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin, ja takana on melkein kiireiset neljä viikkoa. Tuntuu siltä, kuin aikaa olisi kulunut paljon enemmän, kun olen matkustanut aktiivisesti Helsingin ja Jyväskylän väliä, lomaillut, ollut koulussa ja täyttänyt kalenteria kevään menoilla. Lähin kokeilemaan sokeritonta kolmea viikkoa, ja ilokseni onnistuin pitämään lupauksestani kiinni (ainoastaan vaalikahvien pulla oli poikkeus)!

Vaikka tammikuu on tuntunut tapahtumarikkaalta, seuraavat pari kuukautta tulevat olemaan huomattavasti hektisempiä. Sen takia olen enemmän kuin tyytyväinen, että pääsen aloittamaan helmikuun peräti kaksitoista kirjaa Goodreadsin haasteeseen luettua (75 kirjaa kun on tavoitteena).

Tammikuun luetut olivat:

See Jane Score, Rachel Gibson
The Failing Hours, Sara Ney
Paper Girls, Vol. 1, Brian K. Vaughan
Shooter, Dahlia West
Unmaking Hunter Kennedy, Anne Eliot
Aino Sibelius - Ihmeellinen olento, Jenni Kirves
Geekerella, Ashley Poston
Avaruuskissojen leikkikalu, Susinukke Kosola
Elämän A ja Ö, Arno Kotro & Jenni Pääskysaari
The Cruel Prince, Holy Black
When Dimple Met Rishi, Sandhya Menon
Spleenish, Ulla Donner

Alkukuusta kuuntelin vielä joulun innoittamana romantiikkakirjoja, enkä kovin kauas niistä päässyt, kun kuuntelin loppukuusta vielä pari YA-romanssia siihen päälle. Koulun alun aikoihin yritin keskittyä ohuempiin kirjoihin, ja The Cruel Prince ajoi minut lopullisesti takaisin YA-fantasian pariin. Sormet syyhyten odotan, että pääsisin niiden kimppuun, mutta muutama kirjaston kirja ja arvostelukappale täytyy priorisoida ennen Sarah J. Maas lukumaratonia :D

Helmet-lukuhaasteeseen sain täytettyä seuraavat kohdat:
10. Ystävän tai perheenjäsenen valitsema kirja - Avaruuskissojen leikkikalu (kiitokset suosituksesta menee bookishteapartyn Katrille ♡)
11. Kirjassa käy hyvin - When Dimple Met Rishi
22. Viittauksia populaarikulttuuriin - Geekerella (Erityisesti Star Warsin tai Star Trekin tuntijalle oikea viittausunelma)
34. Kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta - Aino Sibelius (Sibeliuksen sävellystyö on keskeisessä osassa kirjassa)
sekä 
49. Vuonna 2018 julkaistu kirja - The Cruel Prince
Tilanne on siis tammikuun jälkeen 5/50

Helmikuun suunnitelmat ovat itseasiassa minulla pelottavan selvät. 

Tarkoituksena on nyt lukea pois alta kourallinen loppuvuoden aikana kertyneitä arvostelukappaleita, jonka jälkeen sukellan (ainakin melkein) pääedellä takaisin YA-kirjojen pariin. Ihan jo vaan sen takia, että huomenna alkaa ensimmäinen pitämäni lukuhaaste (Ilmoittautuminen täällä ja haasteeseen osallistujat sekä lisätietoa täältä)!
Itse lähden kokeilemaan haasteen lukemista sokkona, eli en valitse kirjoja etukäteen, joten tekemistä bingon saamiseen riittää. Samalla kuitenkin hyllystä löytyy vielä kiitettävä pino muutakin lukemista, ja kuten postauksen alusta näkyy, helmikuun lukupino on vähintäänkin kunnianhimoinen.
Helmikuun alukuun sattuu sopivasti Ystävänpäivän lukumaraton, ja Instagramissa osallistun @anniinasbooks'in järjestämään #februarybooks18-haasteeseen. Luvassa on myös viime vuodelta vielä muutama rästipostaus, sekä #hyllynlämmittäjä2018 pinoni esittely, joka tammikuussa vilahti ainoastaan Instagramin puolella.

Samalla mukaan pitäisi mahduttaa opiskelijajärjestön risteily, ainakin muutamat bileet, ainejärjestön hallituksen velvollisuudet, ainakin neljä Helsingin reissua ja yhden seminaarin järjestäminen, sekä hiljalleen kertyvät koulutehtävät ja ryhmätyöt.
Eli tulevalle kuulle tekemistä riittää niin arkielämässä kuin kirjojenkin parissa :D

1 kommentti: