torstai 4. tammikuuta 2018

2018


Uusi vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin, ja sain vihdoinkin aikaiseksi avata tietokoneen ihan pelkästään blogiajatukset mielessä. Rästihommia tällä saralla on ehtinyt kertymään parissa viikossa ihan kiitettävästi, joten tekemistä riittää ainakin hetkeksi. Kovin pitkää postausta tästä ei kannata odottaa, lähinnä katsaus muutamiin vuoden haasteisiin sekä uudenvuodenlupauksiini!

Tänä vuonna osallistun jälleen Helmet-lukuhaasteeseen, sekä #hyllynlämmittäjät haasteeseen. Molempiin ainakin teoriassa osallistuin viimekin vuonna, Helmet-haasteesta jäi lukematta 7 kohtaa, ja Hyllynlämmittäjiin en koskaan saanut kunnolla edes kirjoja valittua. Tänä vuonna yritän päästä hieman pidemmälle siinä!
Haasteiden etenemistä voi seurata sivupalkistakin löytyvältä Haasteet-sivulta, jota toivottavasti muistaisin päivitellä viime vuotta aktiivisemmin...

Uudenvuodenlupauksia olen miettinyt jo vähän pidemmän aikaa, sillä yleensä ne tuppaavat jäämään viimeistään tammikuun kolmannella viikolla. Henkilökohtaisten lupausteni lisäksi mietin myös blogia ajatellen muutaman:
1. Luen 75 kirjaa tänä vuonna
Kuten viimekin vuonna, Goodreadsin lukutavoitteeksi päätin laittaa 75 kirjaa. Toivon tosin, että tänä vuonna se ylittyisi jälleen kerran, toivottavasti vielä vähän enemmän kuin viime vuonna. 
2. Ostan vähemmän kirjoja
Varsinkin viimeisen kolmen kuukauden aikana hyllyyni on kertynyt valtavasti lisää kirjoja. Vuoden 2018 teema onkin oman hyllyn sisällössä pysyminen, ja mahdollisesti kirjaston valikoiman hyödyntäminen. Vaikka listalla on vielä pari must have hankintaa, olen todennut, että kirjojen osto saa nyt hetkeksi aikaa ainakin jäädä. 
3. Päivittelen Instagramia aktiivisemmin
Kuten viime vuonnakin. Kirjainstan pyörittäminen on mukavaa, mutta sen pitäminen on alkanut melkein tuntua velvollisuudelta. En ole kuitenkaan valmis luopumaan sen ylläpidosta, joten pyrin säänöllisempään päivittelyyn Instagraminkin puolella. 
4. Bloggaan säännöllisesti
Loppuvuoden lusmuilut kolkuttaa omatuntoa, kun vuosi vaihtui melkein 10 rästibloggauksen taakan kanssa. Kirjoja tulee tällä hetkellä luettua kuitenkin sellaista vauhtia, että aiheista ei ole puutetta. Pitäisi vain ottaa itseään niskasta kiinni, ja kirjoitaa.
5. Luen ennen nukkumaan menoa
Latasin kännykän käyttöä seuraavan sovelluksen, ja totesin, että ehkä olisi ihan hyödyllistä hieman vähentää näyttöaikaa. Sen takia pyrin jatkossa pyhittämään illat kirjoille. Enkä puhu nyt Audible + Candy Crush Saga yhdistelmästä, vaan ihan fyysisestä kirjasta, jonka sivuja täytyy itse kääntää. Ehkä samalla unen laatuparantuu, kun ei tule tuijoteltua ruutua ennen nukkumaan menoa.

Tavoitteet ovat korkealla, mutta lähden tähän vuoteen hyvillä fiiliksillä, ja siinä uskossa, että voisin onnistua pitämään näistä lupauksista kiinni! Hyvää uutta vuotta vielä kaikille, ja tämän postauksen jälkeen on aika palailla normaalin blogielämän pariin :)

3 kommenttia:

  1. Minäkin osallistun Helmet- ja Hyllynlämmittäjä-haasteisiin. Olisipa kiva saada molemmat suoritetuiksi vuoden aikana, vaikka vähän kyllä epäilyttää :D Onneksi hyllynlämmittäjiä voi yhdistää Helmet-haasteeseen, jos ne vain sattuvat sopimaan sen eri kohtiin.

    VastaaPoista
  2. Mun ainoa uudenvuodenlupaus oli täydentää kirjakokoelmaa, koska tiedän, että sen pystyn ainakin pitämään XD

    VastaaPoista
  3. Hyviä uudenvuodenlupauksia ja onnea niiden toteuttamiseen! Itsekin tein tuon viidennen lupauksen. Harmittavan usein selailen ennen nukkumaanmenoa kännykkää vaikka sen ajan voisi käyttää lukemiseen :(

    VastaaPoista