sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuodesta 2017


Kulunut vuosi on ollut hyvällä tavalla suhteellisen tasainen, ja maailman menosta huolimatta suuntaan hyvillä mielin uuteen vuoteen.

Ei blogiin liittyvistä tapahtumista tärkeimpiä ovat ehdottomasti olleet kandin tutkimuksen kirjoittaminen, töiden saaminen, ja vuoden vaihtuminen 10 opintopisteen päässä kandidaatin tutkinnosta. Kevät tuntuu huomattavasti kevyemmältä, kun ainoana haasteena on suorittaa kaksi kurssia ja virkamiesruotsin koe. Löysin myös uuden rakkauteni Lushin tuotteista, onnistuin pitämään suurimman osan kasveistani hengissä (+ sain orkideani kukkimaan uudelleen) ja muutin Jyväskylässä maailman mukavimpaan kämppään!

* * * * * 

Blogissa vuosi on ollut koko sen historian menestyksekkäin. Olen julkaissut 79 postausta, joista melkein puolet ovat olleet kirja-arvioita. Postauksia on eksynyt lukemaan yhä useampi, ja kommenteistakin on tullut enemmän sääntö eikä poikkeus. Samalla vuoden aikana seuraajamäärät ovat kasvanut blogissa, Twitterissä sekä Instagramissa! Blogi koki myös kourallisen muutoksia, kun remontoin ulkoasua (jälleen kerran), ja hankin vihdoinkin oman domainnimen.

Eikä vuosi ole ollut huono lukemisen määränkään puolesta. Tammikuusta alkanut hyvä lukuflow jatkui halki koko vuoden, enkä voi olla taputtamatta itseäni olalle tästä. Luettuja kirjoja kertyi lopulta 100, mikä on 68 enemmän kuin edellisenä vuonna, ja kirjoja tuli luettua huomattavasti monipuolisemmin kuin aiempina vuosina. Jos tilastot kiinnostavat enemmänkin, kannattaa käydä lukemassa niistä lisää Vuoden luetut - postauksesta.  

Tänä vuonna bloggaamiselle motivaatiota on tuonut ihan uudella tavalla muut kirjaihmiset, joihin on tutustunut erityisesti Twitterin välityksellä, ja myöhemmin myös livenä erilaisten kirjallisten tapahtumien merkeissä. Oikeastaan ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, ettei ainoastaan huuda tyhjään internetiin, vaan joku on myös vastaanottamassa viestiä toisella puolella. On palkitsevaa huomata, että on niin monta muutakin, jotka jakavat sekä samanlaisen maailmankuvan että intohimon kirjoihin.

Erikseen haluan vielä nostaa esille uuden rakkauteni äänikirjoihin, joka roihahti liekkeihin tänä vuonna todenteolla (yli puolet lukemistani kirjoista on kuunneltuja). Joka kuukausi ehottomasti parhaiten sijoitetut eurot ovat menneet Audible-tilaukseeni sekä Bookbeatiin, ja olen tullut siihen tulokseen, että luopuisin ennemin Spotifystä, kuin äänikirjasovelluksista.

Vaikka yritän parhaani pitää bloggaamisen lähinnä rentona harrastuksena ilman paineita, olen ehkä hieman kilpailuhenkinen, minkä takia vuoden aikana on useammin kuin kerran tullut kamppailtua koko harrastuksen mielekkyyden kanssa. Suurimmaksi osaksi päässä pyörivät pääasiassa ajatukseet ettei osaa kirjoittaa kirjoista tarpeeksi hyvin, ja miten ketään voi tälläinen kiinnostaa. Samalla olen kuitenkin ehkä tänä vuonna oppinut, ettei jokaisesta kirjasta tarvitse kirjoittaa, ja loppujen lopuksi eniten tätä tulee tehtyä itselleen.

* * * * *

Heti tammikuun alussa tein seitsemän uuden vuoden lupausta blogin ja lukemisen suhteen, joista lopulta saavutin oikeastaan kaikki muut, paitsi vähempien kirjojen ostamisen, sekä 100 suomalaisen kirjan lukemisen (joka oli epärealistisin tavoite ikinä). Nämä tavoitteet inspiroivat tietenkin tarttumaan haasteeseen uudelleen ensi vuonna, ja muutenkin miettimään tarkemmin ensi vuoden blogisuunnitelmia. Tähän asti postauksia on syntynyt enemmän fiiliskellä, mutta ehkä ensi vuoden haasteeksi tuleekin sen tavan muuttaminen.

Haluan vielä näin vuoden viimeisinä sanoina kiittää kaikkia lukijoita, jotka ovat viitsineet klikkailla postauksiani! Toivottavasti takana on hyvä vuosi, ja edessä vielä parempi! 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hienolta vuodelta! Onnea uudelle vuodelle ja innostavia kirjalöytöjä ja -tapahtumia!

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että vuosi on ollut menestyksekäs :)
  Onnellista uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
 3. (Kirjallinen) vuotesi vaikuttaa sujuneen hyvin. Tuo ajatus, että ei osaa kirjoittaa kirjoista tarpeeksi hyvin, on tosi tuttu. Ehkei siitä pääse koskaan kokonaan eroon, mutta ehkä tieto siitä, että muutkin kamppailevat saman asian kanssa helpottaa.

  Lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!
   Tässä vertaistuki varmasti toimii todella hyvin. Kun ei tiedä, mitä muiden kulissien takana tapahtuu, niin tuntuu, että on ainoa jolla on ongelmia postauksien kirjoittelussa.

   Poista