maanantai 25. joulukuuta 2017

Superlukumaraton 25.-31.12. - Päivittyvä

Lotta (Hogwarts Library) ja Henna (Carry on Reading) ovat läpi koko syksyn järjestäneet kirjojen ystävien iloksi lukumaratoneja, jotka huipentuvat nyt vuoden viimeisellä viikolla seitsemän päivän mittaiseen maratoniin (Ilmoittautuminen). Olen yrittänyt lukea edes vähän jokaisella maratonilla, mutta kunnianhimoisin tavoite on ehdottomasti nyt edessä, kun haluaisin tänä vuonna lukea sata kirjaa. Goodreads-lukuhaaste on jo kaukana takana, mutta vielä puuttuu 10 kirjaa sadasta.

Kovin varma onnistumisestani en ole, mutta pöydällä odottaa pino Jyväskylästä mukaan lähteneitä kirjoja, ja Audiblessa on vielä monta lisää, joten pienen pieni mahdollisuus on olemassa. Häiriötekijöitä tietenkin löytyy, sillä pitäisi nähdä vanhoja kavereita, käydä sukuloimassa, viettää aikaa perheen kanssa ja kirjoittaa pari blogipostausta.

Tavoitettani lähden jahtaamaan seuraavien (fyysisten) kirjojen kanssa:
Lahtarit, Anneli Kanto
The Gift of Fear, Gavin De Becker
Sadan vuoden unet - satuja aikuisille
Kielletty hedelmä, Liv Strömquist
Prinssi Charlesin tunne, Liv Ströquist
Veriruusut, Anneli Kanto
Rautakoe, Cassandra Clare & Holly Black
Yön sydän on jäätä, Virpi Hämeen-Anttila

4.1.2018 Koonti
Maraton päivittelyt lopulta hieman jäivät, mutta ainakin tavoite tuli saavutettua, ja 100 kirjaa luettua vuonna 2017. Tässä vielä kiinnostuneille lopulliset maratontilastot!

Viikon aikana....
Luin 10 kokonaista kirjaa, joista kuusi oli äänikirjoja, yksi e-kirja ja kolme fyysistä kirjaa.
Genreistä viisi oli kevyttä romantiikkaa, kolme sarjakuvaa, yksi historiallinen kaunokirja ja yksi jouluinen novellikokoelma.
Kesken jäi yksi sarjakuva ja kaksi kirjaa.
Yhteensä luin 567 sivua
Ja kuutelin äänikirjoja 40 tuntia 31 minuuttia

Maratonin aikana avatut kirjat olivat:
Must Love Otters, Eliza Gordon
The Studying Hours, Sara Ney
From Scotland with Love, Kelli Ireland
Nothing But Trouble, Rachel Gibson
Saga, Vol 1, Brian K. Vaughan
Kielletty hedelmä, Liv Strömquist
Only for Him, Christin Harber
Prinssi Charlesin tunne, Liv Strömquist
Lahtarit, Anneli Kanto
Sadan vuoden unet, Juri Nummelin
Rautakoe, Holly Black & Cassandra Clare
Saga, vol 2., Brian K. Vaughan

* * * * *

Tavalliseen tapaan päivittelen edistymistäni tähän postaukseen täällä blogin puolella, ja someista Twitterissä ja Instagramissa!

25.12., klo 00:30
Lukumaraton aloitettu jouluisella äänikirjalla, jonka Audible lahjoitti kaikille kuulijoillensa. Kovin paljon mittaa tällä kirjalla ei ole, joten se on hyvä aloitus tälle maratonille.
Kuunneltu 31 minuuttia
Luettu 0 sivua
0/10 kirjaa

25.12., klo 10:19
Eiliset jouluvieraat lähtivät, ja nyt on aika todella paneutua maratonin pariin. Ensimmäisenä olisi tarkoitus lukea loppuun Anneli Kannon Lahtarit, jota ei kovin montaa sivua olekaan enää jäljellä. Aktiivista lukuaikaa on reilu viisi tuntia edessä, ennen kuin täytyy lähteä kohti elokuvateatteria ja uutta Star Wars-elokuvaa!
Kuunneltu 31 minuuttia
Luettu 0 sivua
0/10 kirjaa

25.12., klo 15:05
Maraton on tänään vähän edennyt, kun Lahtarit on luettu, mutta sain loppuun myös Prinssi Charlesin tunteen. Jäin selaamaan Audiblen äänikirjavalikoimia, joten hetkeen en ole kirjaan ehtinyt tarttumaan, mutta ainakin nyt näyttää maraton etenevän hyvin!
Kuunneltu 31 minuuttia
Luettu 114 sivua
2/10 kirjaa

25.12., klo 20:38
Star Wars on nyt nähty, ja sain samalla hieman omaa aikaa perhejoulun jälkeen. Audiblea selaillessani sain selville, että tilaajille on mahdollisuus kokeilla ilmaiseksi 30 päivää valittuja romantiikkakirjoja rajatonta kuuntelua, ja siellä sattui olevan pari minua kiinnostavaa uutta YA-romantiikkaa (Geekerella ja When Rishi Met Dimple). Tartuin siis tilaisuuteen, ja selasin ainakin puolitoista tuntia pahimman luokan rakkausromaanien juonia. Ja keräsin niitä listalleni vaikka kuinka monta. Vähemmän vakavia lukuhetkiä on siis tiedossa.

Huvituksekseni kuuntelin jo yhden parin tunnin mittaisen kirjan, ja seuraava on jo menossa. Päivitystä siis kuunneltuihin minuutteihin!
Kuunneltu 3 tuntia 25 minuuttia
Luettu 114 sivua
3/10 kirjaa

26.12., klo 22:18
Tänään on käyty sukulaisissa, ja edetty maratonissa yhden kirjan verran. Pääsin hyödyntämään toisen automatkan (ajoin toisen, joten täysin lukusuunnitelmat eivät toteutuneet), ja luin Kielletyn hedelmän kannesta kanteen. Kotisohvalla aloittelin vielä Sadan vuoden unia, jotka eivät ainakaan vielä ole täysin imaisseet mukaansa. Onneksi maratonia on vielä mukavasti jäljellä, ja tavoitteesta on 40% jo saavutettu!
Kuunneltu 3 tuntia 25 minuuttia
Luettu 303 sivua
4/10 kirjaa

27.12., klo 23:15
Lukumaraton on jatkunut tänään äänikirjojen parissa. Kuuntelin loppuun Audiblen jouluäänikirjan Gather 'Round the Sound, ja bussimatkoilla keskustaan ja takaisin jatkoin erittäin ennalta-arvattavaa ja naurettavaa romantiikkakirjaa Nothing but Trouble, josta kuitenkin nautin ehkä hiukkasen verran liikaa. Välillä on mukava vaan kuunnella ihan puhdasta aivot narikkaan kirjallisuutta. Neljä päivää aikaa lukea viisi kirjaa kuumottelee hieman, mutta, vielä on mahdollisuuksia.
Kuunneltu 7 tuntia 25 minuuttia
Luettu 303 sivua
5/10 kirjaa

28.12., klo 1:29
Vielä ennen nukkumaan menoa innostuin lukemaan e-kirjana sarjakuvan Saga ensimmäistä osaa, jonka lopulta ahminkin reilussa tunnissa kokonaisuudessaan. Lainasin samalla myös toisen osan, ja vaikka varmasti olisi järkevämpää mennä nukkumaan, uteliaisuus varmasti voittaa tässä, ja joudun lukemaan vielä tämän osan loppuun ennen valojen sammuttamista. Ainakin 100 kirjan tavoitetta lähestytään nyt hyvää vauhtia, ja maratoniinkin tulee lisäsivuja :D
Kuunneltu 7 tuntia 25 minuuttia
Luettu 463 sivua
6/10 kirjaa

28.12., klo 1:48
Ei siinä kauaa mennyt, mutta nyt on aika päättää tämä lukupäivä tähän, ja herätä aamulla virkeänä jatkamaan maratonia. Sagan kakkososaa tuli luettua kuitenkin 44 sivua, joten kaikin puolin onnistunut päivä takana. Vielä hetkeksi taidan laittaa äänikirjan päälle ennen nukahtamista!
Kuunneltu 7 tuntia 25 minuuttia
Luettu 507 sivua
6/10 kirjaa

29.12., klo 00:20
Kuten varmasti alkaa olla jo ilmeistä, tämän maratonin teema on ehdottomasti minulla äänikirjat. Löysin uuden paheen romansseista, joiden juonet ovat astetta hattaraisempia kuin kaikista pahimmissa romanttisissa komedioissa, ja kuuntelen jo kolmatta tähän genreen menevää kirjaa. Aamulla aloittelin Holly Blackin ja Cassandra Claren Rautakoe-kirjaa, jossa olen edennyt 60 sivua. Samalla tavalla Sadan vuoden unien kanssa, jotenkin en saanut otetta tarinasta, ja se jääkööt odottamaan toistaiseksi inspiraatiota.
Kuunneltu 15 tuntia 21 minuuttia
Luettu 567 sivua
7/10 kirjaa

29.12., klo 11:04
Yöllä venyi hieman pitkäksi, kun jouduin kuuntelemaan alkuillasta aloitetun äänikirjan loppuun. Tällä hetkellä olen optimistinen maratonin tavoitteen onnistumisesta, kymmeneen kirjaan on matkaa enää kaksi kirjaa, ja päiviä on aikaa kolme.
Tämän päivän ohjelmassa on keskustassa pyöriminen, ja vuoden viimeisten ostosten tekeminen. Palataan luultavasti taas asiaan illalla, kerran päivässä päivitystahti on sopinut minulle hyvin :D
Kuunneltu 18 tuntia 09 minuuttia
Luettu 567 sivua
8/10 kirjaa

29.12., klo 23:37
Pääsin kotiin seitsemältä, jonka jälkeen sisko tuli käymään poikaystävänsä kanssa, joten tänään ei ole ollut kovin lukemisen täyteinen päivä. Ainakin tekemistä sekä mukavia ihmisiä on riittänyt koko päivälle!
Koska maratonin tavoitte on melkein saavutettu, paineita lukeakaan ei ole ihan yhtä paljon, kuin viikon alussa. Uudessa äänikirjassa olen edistynyt jo yli puolen välin, joten illan ohjelma on aikalailla suunniteltuna.
Kuunneltu 22 tuntia 22 minuuttia
Luettu 567 sivua
8/10 kirjaa

2 kommenttia:

 1. Tsempit maratonille! Itsekin pitäisi nähdä kavereita ja käydä sukuloimassa :D Yritän silti käyttää välit lukemiseen. Uusin Star Wars kuulostaa hyvältä suunnitelmalta lukemisen vastapainoksi!! Ihanaa Joulua Hanna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, ja hyvää joulua sinullekin! <3
   Uusin Star Wars oli kyllä tervetullutta kaiken joulutohinan jälkeen, sai hetken omaakin aikaa xD

   Poista