perjantai 27. lokakuuta 2017

Kirjamessujen ennakkofiilistelyt!

Helsingin kirjamessut on jo täydessä vauhdissa, mutta minä pysyttelen visusti vielä huomisiltaan saakka täällä Keski-Suomessa. Töissä kirjoja katsellessa messuhuuma ei ainakaan lievenny, ja luku- sekä hankintalista pitenevät päivä päivältä.

Olen tosiaan paikalla lauantaina heti aamusta saakka, ja sunnuntainakin tarkoituksena olisi ilmaantua paikalle ajoissa. Lauantaina vietän varmasti hieman enemmän perheaikaa messuilla, mutta eiköhän bloggarin roolillekin pyhity jokunen hetki. Silti jos törmätään, niin saa ehdottomasti tulla juttelemaan!

Tänään otin vihdoin messulehden käteeni, ja aloin suunnitella lauantain sekä sunnuntain ohjelmaa. Ei yhtään yllättäen listalle kertyi hirveä kasa mielenkiintoista kuunneltavaa, ja tiedän itsekin, ettei ole millään tavalla realistista ehtiä näistä jokaista kuuntelemaan. Yllättäen päällekäisyyksiltäkään ei vältytty, joten valintojakin täytyy vielä huomisen illan aikana tehdä.

Alle olen koonnut messuohjelman kiinnostavimmat tärpit, joita saatan itsekin ilmaantua kuuntelemaan. Ne muutamat must ohjelmat, joiden yleisöstä minut varmasti löytää on merkitty tähdellä(*) alkamisajan perässä

Lauantai, 28.10.:
Lauantaiaamun voi aloittaa monella eri tavalla, mutta itsellä kiinnostuksen herätti alla olevat keskustelut. Koko Hubaran Ruskeat tytöt on vielä lukematta, ja vaikka aihe sekä kirja kiinnostaa, voi olla, että suuntaan kuuntelemaan suomalaisuuden monista myyteistä Katri Vala-lavalle.

Kvinnor I Historien, Tottiscenen, 10:30 (oi jospa vain osaisin ruotsia tarpeeksi hyvin)
Salakahvilla Pohjois-Koreassa, Eino Leino, 11:00
Suomalaisuuden monet myytit, Katri Vala, 11:30*
Ruskeat tytöt, KirjaKallio, 11:30

Ohjelma ei edelleenkään lopu kesken, ja itken hieman, kun Joel Williamsin 101 Very Finnish Problems menee päällekäin Kaari Utrion ja Kristiina Vuoren kanssa.

101 Very Finnish Problems - the Foreigner's Guide to Surviving in Finland, Katri Vala, 12:00
Kristiina Vuori ja Kaari Utrio, Minna Canth, 12:00*
Lygge & Hygge, Rauha, 12:30
Tuntematon sotilas. Elokuvakirja, Eino Leino, 13:00

Paljon politiikkaa ja historiaa olisi luvassa iltapäivällä. Kulkemattomat polut käsittelee "what if" historiaa, ja oma kiinnostukseni heräsi, kun puhumassa on yksi meidän laitoksen professoreista. Roman Schatzin uutuus kiinnostaa kanssa! 

Kulkemattomat polut, Eino Leino, 14:00*
Jatkuu! - fanifiktioita kirjallisuutemme klassikoista, Kirjakahvila, 14:00
Asevelipuolet - se pieni ero suomalaisten ja saksalaisten välillä, Eino Leino, 14:30*
Elämän A ja ö, KirjaKallio, 15:00
HS Politiikka: Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen, Aleksis Kivi, 15:30
Yyteet, Minna Canth, 15:30*

Loppu päivä on minun osaltani vielä iso kysymysmerkki, jaksanko olla messuilemassa pitkälti yli viiteen. Suomi100 uudelleentulkittuna on tavoitteeni, jonka jälkeen voisin lähteä ihan hyvillä mielin kotiin. Jos joku kuitenkin jaksaa sinnitellä vielä pidemmälle iltaan, kannattaa harkita Aku Louhimiehen ja kummitustarinoiden kuuntelemista!

Suomalaisnaiset sisällissodassa 1918, Eino Leino, 16:00
Suomi100 uudelleentulkittuna, Aleksis Kivi, 16:30*
Muistojenlukija, KirjaKallio, 16:30
Aku Louhimies, Minna Canth, 18:30
Maailman merkillisimmät kummitustarinat, Mika Waltari, 19:00

Sunnuntai, 29.10.:
Sunnuntaina pyrin saapumaan messuille puoleen päivään mennessä. Ensimmäinen kiinnostava ohjelma alkaa jo sitä ennen, mutten koskaan vastusta rauhallista aamua vällyjen välissä. Paljon historiateemaista ohjelmaa on valikoitunut listalleni tänä vuonna, mutta ei se mitään, täytyyhän sitä omaa alaa tukea.

Väinö Linna, Minna Canth, 11:30
Koiramäen Suomen historia, Aleksis Kivi, 12:00*
Lahtarit, Eino Leino, 13:00
Sä maksat, KirjaKallio, 13:00

Kuten todettu, sunnuntai on tosiaan historian täyteistä. Toivoisin, että jaksaisin olla paikalla kello viiden ohjelmaan saakka, mutta voi olla, että vetäydyn mieluummin rentoutumaan ennen junan lähtöä takaisin Jyväskylään. Sunnuntaista tuskin tulee yhtä hektinen kuin lauantaista, joten viimeistään sillon on aikaa tehdä kirjaostoksia ja jäädä suustaan kiinni tuttujen sekä kanssa bloggaajien kanssa.

Olet valaissut minun tietäni - presidenttien puolisot, Aleksis Kivi, 13:30
Word - Mikä innostaa nuoret miehet lukemaan, KirjaKallio, 13:30*
Pyhät, pahat ja harhaanjohtajat, Katri Vala, 15:00*
Suomen historia, Minna Canth, 15:00
Kansalliset symbolit: Vapaushaaveita ja vihapuhetta, Mika Waltari, 16:00*
Kärmeiden kaupunki, Mika Waltari, 16:30
Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä, Katri Vala, 17:00
Kultakauden maanalainen vastarinta, Minna Canth, 17:00*

Pahoittelen jälleen yhtä kuvatonta postausta (ja muutenkin kuolettavan tylsää postauksen ulkonäköä), ja kaikkia kirjoistusvirheitä joita tässä varmasti on. Yritän korjata tilannetta huomenna, mutta koska seuraava työvuoro häämöttää kahdeksan tunnin päässä, tärkeintä on saada postaus julkaistua ja päästä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti