sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Helsingin kirjamessut 2017: Lauantai

Ensimmäinen messupäivä alkoi hyvissä ajoin seitsemän jälkeen, kun oli aika valmistautua päivään, ja suunnata vähän ennen yhdeksää messukeskukselle.

Kuten viime vuonnakin bloggareille oli järjestetty muutaman kustantajan toimesta (WSOY, Tammi ja Johnny Kniga) aamupalatilaisuus. Paikalla oli tänä vuonna kuusi kirjailijaa (Tuomas Kyrö, Joonas Konstig, Marianna Kurtto, A.W. Yrjänä, Heikki Valkama ja Roope Sarvilinna) Heistä kutakin haastateltiin noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen yleisöllä oli hetki aikaa omiin kysymyksiin.

Viime vuodesta tilaisuus oli muuttunut rennompaan suuntaan, eikä pientä bloggaajaa hirvittänyt kaltaistensa joukossa samalla tavalla. Tähän saattoi tosin vaikuttaa sekin, että toisin kuin viime vuonna, paikalla oli paljon jo ennestään tuttuja naamoja. Vuodessa ehtii tutustua yllättävän moneen somen ja muutaman tapahtuman välityksellä!

Olin aamiaisella tunnollinen kuuntelija, mutta muistiinpanoja en tehnyt kovinkaan paljoa. Ainakaan sellasia, joista olisi hyötyä tätä postausta kirjoittaessa. Nautin kirjailijoiden kuuntelemisesta enemmän, kuin heidän mieleen painuvimpien lainauksien ylöskirjoittamisesta. Erityiskiitos kuitenkin Tuomas Kyrölle, jonka juttuja oli hauska kuunnella, ja jonka puhe vakuutti minut lähtemään katsomaan uutta Tuntematonta elokuviin. Odotan innolla, onko se kaiken hypen arvoinen lopulta.


Aamiaisen jälkeen oli aika siirtyä itse messujen pariin. Ensimmäinen huomio oli se, että ihmisiä tuntui olevan tavallista messulauantaita enemmän liikkeellä. Ehkä huono sää houkutteli enemmän yleisöä paikalle kuin normaalisti. Aamupäivällä vähän ärsytti, kun jätin järkkärin kotiin, ja jouduin kuvaamaan kännykällä, mutta toisaalta kuvaaminen jäi minulta kyllä aika vähäiseksi tämän ensimmäisen päivän aikana.

Vaikka ennakkofiilistelyissä olin maininnut monen monta puhujaa ja ohjelmaa, en ehtinyt kuuntelemaan koko päivän aikana yhtäkään niistä. Kourallinen perheenjäseniä päätti viettä messupäivää lauantaina, joten suurin osa päivästä kului heidän kanssa kierrellessä. Söimme ruokamessujen puolella, ja kirjamessualue tuli kierrettyä erittäin epäjärjestelmällisesti.

Onneksi ehdin vielä ennen sukulaisjuhlille lähtöä tapaamaan muutaman bloggarikollegan! Piipahdin tervehtimässä Tiinaa, jonka yhteydessä törmäsin myös Handeen ja Niinaan (tosin tapasimme jo aamiaisella), ja myöhemmin vetäydyimme pressitilan hiljaisuuteen Katrin ja Rosan kanssa kahville, jonne Lotta ja Henna saapuivat juuri ennen lähtöäni.

Huomisen olen pyrkinyt pyhittämään kirjaostoksille, sekä bloggareiden tapaamiselle, sillä monen kanssa olisi mukava vaihtaa paremmin kuulumisia. Muutama ohjelmaakin olisi tarkoitus mennä kuuntelemaan, ja josko kirjaostoksiakin tulisi tehtyä, listalta vielä muutama must have teos löytyisi. Yritän myös aktiivisemmin hyödyntää somea, eli luvassa on twiittailua (@Sivujenvalissa) ja  Instagram tarinan aktiivista päivittelyä (@hannandbooks)

Edellisen postauksen tapaan pahoittelen jos epäloogisuuksia tai kirjoitusvirheitä löytyy, kello on reippaasti yli puolen yön ja silmät alkaa lupsua huoletuttavalla tavalla. Viimeistä messupäivää innolla odottaen on hyvä mennä nukkumaan. Huomenna palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti