lauantai 19. elokuuta 2017

Kesän lukumaraton n:o. 3 Suunnitelmat, päivittyvä postaus & koonti

Toisin kuin ensimmäisessä lukumaratonissa, päädyin maratonin nro. 2 tapaan yhdistämään kaikki kolme postausta samaan. Ihan vaan sen takia, etten taaskaan ollut valmistautunut ajoissa, ja lauantai yllätti minut täysin. Eli ensimmäisenä luvassa suunnitelmat, sitten välissä löytyy päivityksiä maratonin etenemiseltä ja viimeisenä koonti, kunhan 24 tuntia on kulunut täyteen!

Suunnitelma:
Kauhulla olen seurannut kuinka Goodreadsin Currently reading hyllyn sisältö lisääntyy ja lisääntyy päivä päivältä. Sen takia tämä maraton on hyvä tilaisuus käydä keskeneräisten kirjojen kimppuun, ja toivottavasti tehdä tilaa lukupinossa seuraavina oleville.

Tarkoituksena on siis lukea loppuun:
Johanna Valkaman Itämeren Auri
Rainbow Rowellin Eleanor & Park,
Jenny Hanin Always and Forever, Lara Jean, sekä
Sebastian De Castellin Spellslinger.
Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan voisin aloittaa Holly Bournen Mikä kaikki voi mennä pieleen? tai jatkaa kauan sitten kesken jäänyttä Mary E. Pearsonin the Kiss of Deceptionia.

Päädyin siihen, että aloitan maratonin tänään lauantaina kello 12. Aikaa valmistautua henkisesti on siis vieä hetki :D Pääasiassa lukeminen tulee kuitenkin sijoittumaan ilta/yöaikaan, niin en viitsi venyttää maratoonaamista liian paljon sunnuntain puolellekaan.
Tavoitteena on pärjätä paremmin kuin aiemmilla tämän kesän maratooneista, mikä ei ole kovinkaan korkealentoinen tavoite kuitenkaan :D

Päivittyvä osio:
19.8., klo 12:20
Maratonin piti alkaa kello 12, mutten ole ehtinyt vielä tarttua kirjaan yllättävän kauppareissun ja työhakemuksen kirjoittamisen takia. Taidan siirtää aloitusaikaa vielä tunnilla, eli yritetään uudelleen 13:30

19.8., klo 17:08
Sain vihdoin lukumaratonin käyntiin tunti sitten (eli lopullinen aloitusaika oli 16:00). Vähän venähti toi alottaminen, mutta aika lensi kuin siivillä. Nyt kuitenkin pääsin Eleanor & Parkin kimppuun, ja pakko myöntää, ettei tällä kertaa Rainbow Rowell välttämättä ole ihan yltänyt Fangirlin ja Attachmentsin tasolle :/

19.8., klo 19:44
Eleanor & Park ei nyt kyllä saanut minua ihan vakuutettua, olen lukenut n. 70 sivua viimeisen parin tunnin aikana (ja leiponut japanilaisia Mochi jäätelöpalloja). Luovutin jossain vaiheessa E & Pn, ja siirryin Always and Forever, Lara Jeaniin, jonka aloitin suosiolla alusta. Siinä olen edennyt 34 sivua, joten ensimmäiset kolme tuntia ovat olleet aika laihanlaisia.
Sivuja luettu yhteensä: 104


19.8., klo 22:38
Viimeisen kolmen tunnin aikana eteneminen on hieman hidastunut, mutta sitäkin enemmän on katsottu uutisia, puhuttu politiikasta ja rapsutettu viikon reissulla ollutta koiraa. Nyt sukellus puhtaisiin lakanoihin, ja Always and Forever, Lara Jean käteen!
Sivuja luettu yhteensä: 130

20.8., klo 01:00
Vieläkin hereillä! Lukeminen on nyt lähtenyt ihan kunnolla vauhtiin, ja luettuja sivuja on kertynyt ihan kivasti. Vielä ei viitsisi millään laittaa valoja pois, varsinkin kun aamulla tuskin taas saa luettua, kun päivän velvollisuudet ja muut hiipii kimppuun :D
Sivuja luettu yhteensä: 207

20.8., klo 11:58
Huomenta! Tai no melkein päivää... Heräsin pari tuntia sitten, Always and Forever, Lara Jean koukutti niin huolella, että luin melkein kolmeen viime yönä. Muutaman sivun kerkesin tässä puoliunessa vielä lukea, ja nyt myöhäisen aamupalan jälkeen olisi tarkoitus jatkaa! Neljä tuntia jäljellä, joten pitää kiirehtiä!
Sivuja luettu yhteensä: 345

20.8., klo 13:59
Pari tuntia siinä meni (ja vähän terassiremonttia, ja yllätysvieraita), mutta Always and Forever, Lara Jean on nyt luettu! Seuraavana odottaisi Eleonor & Park, mutta voi olla, että tartunkin viimeiseksi kahdeksi tunniksi  Holly Bournen Mikä kaikki voi mennä pieleen?
Luettuja sivuja yhteensä: 394

Koonti:
Sunnuntai kello 16 tuli ja meni, ja nyt tiistaiaamuna on vihdoin hyvä koota mitä lukumaratonista jäi käteen.
Vaikka luettuja sivuja oli jälleen aika vähän, niin olen silti tyytyväinen. Kaikki häiriötekijät huomioon ottaen, en usko, että kovin paremminkaan olisi voinut mennä. Samalla tarttui mukaan innostus lukea loppuun the Kiss of Deception, joka onkin odottanut keskeneräisten pinossa vähän turhan kauan.
Kaikkiaan luin lopulta 504 sivua, joka meni juuri yli asettamani 500 sivun tavoitteen. Kokonaan luin Always and Forever, Lara Jeanin, ja kesken jäi edelleen Eleanor & Park, sekä Mikä kaikki voikaan mennä pieleen?

Kesän lukumaratonit on nyt taputeltu, ja on aika jäädä odottelemaan Hennan (Carry on Reading) ja Lotan (Vino pino kirjoja) Superlukumaratonia!

16 kommenttia:

 1. Mua niin kiinnostaa toi The Kiss Of Deception *__* Tee siitä arvostelu, pliis :D Ja tsempit maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Täytyy ottaa itteä vaan niskasta kiinni ja lukea se vielä! Mutta lupaan, että siitä vielä kuullaan blogissa :D

   Poista
 2. Antoisaa lukumaratonia valitsemiesi (keskeneräisten) kirjojen parissa :)

  VastaaPoista
 3. Lukuintoa maratonille - toivottavasti ei ilmaannu lisää häiriötekijöitä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän niitä ilmestyi, mutta vastoinkäymisten kautta voittoon. Onneksi viime maratonit on mennyt aika ala-arvoisesti, niin eiköhän niitä parempiin tuloksiin päästä kaikesta ylimääräisestä huolimatta xD

   Poista
 4. Tsemppiä maratoniin! :)

  VastaaPoista
 5. Lukuintoa, kunhan ehdit kirjojen pariin! Minullakin olisi tarkoitus lukea edes yksi kesken oleva kirja loppuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Nämä on hyviä tilaisuksia saada niitä roikkumasta pois ;)

   Poista
 6. Mukavaa maratonia! Eleanor & Park oli ainakin ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itse en ole vieläkään puolenvälin tietämillä oikein sille lämmennyt, mutta ehkä loppua kohden.

   Poista
 7. Kiss of Deception kuulostaa ideana kiinnostavalta, mutta siitä on aika negatiivisia arvioita eli odotan innolla sun mielipidettä. Mulla oli joskus ongelmana keskeneräisten kirjojen kasvava pino, mutta nykyään noudatan tiukkaa kolmen kirjan sääntöä eli jos luen jo kolmea kirjaa, yksi pitää ainakin lukea pois alta ennen kuin saan avata uuden - toimii hyvin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ottaa ton säännön käyttöön! Ja eiköhän Kiss of Deceptionistä sitten ole luvassa postausta, se on herättänyt yllättävän paljon kommentointia tänään :D

   Poista
 8. Onpa sulla kaunis kirjarivi! Mukavaa maratonia hyvien kirjojen parissa! Mua kiinnostaa valikoimastasi moni (enkä ole lukenut näistä mitään - vielä), joten palailen lukemaan lukufiiliksiäsi myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä ole luvassa :) Monet vaikuttavat näistä kuitenkin jo nyt ihan hyviltä, joten positiivisiä aatteita varmasti luvassa maratonin koonnissa ja bloggauksissa sen jälkeen!

   Poista