lauantai 24. kesäkuuta 2017

Mennyt (blogi)vuosi

Kuva: Annie Spratt

Jälleen kerran on vuosi kulunut, ja Sivujen välissä täyttää kuusi vuotta! Aivan käsittämättömän omituista. En tällä kertaa ala taas kertaamaan, miten blogini sai alkunsa, tai miten kivinen tie sen pystyssä pitäminen on ollut (puhumattakaan typerästä ratkaisustani poistaa kaikki vanhat postaukset...). Jos sen suuntainen muistelointi kiinnostaa, suosittelen suuntaamaan viime vuoden synttäripostauksen pariin, joka löytyy täältä.

Syntymäpäivien kunniaksi täytynee silti kääntää katse menneeseen vuoteen. Vähän joka kannalta.

Vuosi ei ole tuonut elämääni kovin suuria mullistuksia, tasaisen paksua yliopistoarkea on värittänyt lähinnä ainejärjestö puuhat, kourallinen erilaisia juhlia ja tietenkin kandin kirjoittaminen (josta kaiken tuskailun jälkeen sain vitosen, mistä ei voi olla kuin iloinen!). Mutta muuten, ei mitään uutta. Onneksi blogin pyörittäminen on hieman värittänyt arkeani kuluneen 365 päivän aikana, ja siihen halusinkin enemmän kiinnittää huomiota tässä postauksessa.

Viime vuonna blogini vuosi alkoi vasta kesäkuussa. Puolet vuodesta oli mennyt fuksivuoden kiireiden ja uuteen kouluun totuttelemisen kanssa painiskellessa, ja pääsin lukemaan ensimmäisen ei kouluun liittyvän kirjan vasta toukokuussa. Kun kesätyöt alkoivat, löysin aivan uudella puhdilla lukuintoni. Satunnaisia lukujumeja lukuunottamatta olen onnistunut säilyttämään lukutahtini parempana kuin hyvänä. Mikä on varmasti ollut nähtävissä myös blogin puolella, sillä postauksia kertyi viime vuodelta kaikkiaan 38, ja tätä postausta kirjoittaessa, olen julkaissut vuonna 2017 jo 35 postausta.

Aiempiin vuosiin verrattuna bloggaamisesta on tullut huomattavasti mielekkäämpää pelkästään jo sen takia, että olen onnistunut löytämään hurjan määrän mielenkiintoisia kirjoja, ja mielenkiintoisia ihmisiä. En voi korostaa liikaa sitä miten suuri merkitys verkostoitumisella, ja bloggarikolleegoihin tutustumisella on ollut viimeisen vuoden aikana. Vaikken ole aktiivisin postauksien kommentoija, keskustelua on onneksi syntynyt omien postauksieni yhteydessä, sekä Twitterissä. Lokakuussa osallistuminen Kirjamessuille bloggaajan roolissa auttoi myös osaltansa, kun pääsin tutustumaan kasvotusten henkilöihin, joiden kanssa oli aiemmin vaihdettu ajatuksia ainoastaan ruudun välityksellä.

Aktivoitumiseni somessa sekä postauksien julkaisemissa on myös näkynyt blogin tilastoissa. Viimeisen vuoden aikana lukijoita on ilmaantunut melkein 50 lisää. Aiemminkin olen sanonut, etten koskaan uskonut Sivujen välissä elävän niin pitkää, että näkisin 100 seuraajan rajan rikkoutuvan. Samalla toki postausten lukija- sekä kommentointimäärät ovat kasvaneet. On hauska huomata, että kärsivällisyys todella palkitaan, ja tuloksia alkaa näkymään pikku hiljaa!

TL;DR: Mennyt vuosi on ollut ehdottomasti blogihistoriani paras ja antoisin. Lukijoiden ja seuraajien määrä on kasvanut kohisten, ja olen saanut paljon uusia samanhenkisiä tuttavuuksia kirjablogipiirien kautta. Loppuvuosi tuo mukanansa varmasti lisää kiinnostavia kohtaamisia ja tapahtumia (aka Kirjamessut Helsingissä ja elokuun Hel-YA)!


10 kommenttia:

 1. Kuusivuotisonnittelut, sinnikkyys bloggaamisessa palkitaan :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut! Niin ne vuodet rullaa, kiihtyvään tahtiin. Hienoa että kirjabloggaus kiinnostaa vielä immeisiä, lukijoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Vaikka ilmeisesti blogit on vähän kärsinyt inflaatiota vlogien takia, niin tuntuu että kirjablogeissa ei välttämättä se näy yhtä pahasti

   Poista
 3. Onnittelut sekä blogisynttäreistä että kandintutkielmasta! Olen toisinaan pohdiskellut itsekin verkostoitumiskysymyksiä. Omalla kohdallani viimeisimmän vuoden tärkein muutos on ollut se, että blogini on saanut feministisen otteen. Oman äänen ja uusien tuttavuuksien löytäminen ja kiinnostavien keskustelujen käyminen ovat kyllä blogimaailman parhautta :) Ehkäpä minäkin eksyn viimein tänä vuonna kirjamessuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tulla messuille! Siellä näkee paljon uusia ihmisiä, ja tietty pääsee verkostoitumaan :D Itsekin olen huomannut, että feminismi on vähän päässyt hiippailemaan bloginkin puolelle, mutta hyvä homma vaan, varsinkin kun kirjablogi feministejäkin näyttää olevan muutama joiden kanssa pääsee ajatuksia jakamaan!

   Poista
 4. Onnea kuusivuotiaalle blogille! Ja lukuisia tulevia vuosia!

  VastaaPoista
 5. Onnea blogillesi! Kuusi vuotta on ihailtavan pitkä aika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se tosiaan on, itsekin olen edelleen ihan järkyttynyt tästä :D

   Poista