keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Trice Read - tagi

Ihana Katri Bookishteaparty-blogista oli jo jonkin aikaa sitten haastanut minut vastaamaan Trice Read tagiin. En ole piiitkään aikaan saanut tällaista tehtäväkseni, joten päätin sen kunniaksi (ja pitkähkön postaamattoman kauden päättymiseksi) vastailla näihin kysymyksiin!

Mikä kirja määrittelee sinut lukijana? / What book defines you as a reader? 
En osaa ehkä yhtä ainoata kirjaa tähän mainitsemaan, koska luen paljon erilaisia kirjoja. Jos jostain löytyy feministinen fantasiakirja, jossa on vähän kliseistä romantiikkaa niin varmasti se. Tällä hetkellä juuri nämä, feminismi, fantasia ja kunnon ya-romanttiikka ovat olleet pääasiallisia kirjoja joita olen lukenut. Vaikka kaikki nämä kohdat eivät välttämättä näissä täyty, niin sanoisin joko Diana Gabaldonin Muukalaisen tai Sarah J. Maasin Crown of Midnightin.

Ainutlaatuisin kirja? / Most unique book? 
Toteutustavaltansa Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin Illuminae, mutta jos kaikkia ominaisuuksia ajattelee niin sanoisin varmaan Rebecca Solnitin Men Explaining Things to Me tai Leigh Bardugon Six of Crows, joista kummastakin tuli yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani viimeisen vuoden aikana.

 Mitkä hahmot olisivat enkeli ja demoni olkapäilläsi? / Which characters would play the angel and devil on your shoulders? 
Apua mitä tähän voisikaan vastata. Enkeliksi valitsisin ehkä Hermionen Harry Pottereista. Salaa Ihailen hänen kunnianhimoisuuttaan ja työmoraalia, mutta myös lojaalia ystävyyttä, joten voisin saada häneltä hyviä vaikutteita niin koulussa kuin sen ulkopuolella. Demoniksi voisin ottaa Six of Crows-kirjasta Kaz Brekkerin, joka on tyylikkäällä tavalla julma ja antisankari, mutta josta tarvittaessa löytyy kuitenkin myös se inhimillisen pehmeä puoli.

Mitkä kirjat edustavat eri elämänvaiheitasi (lapsuus, nuoruus, aikuisuus)? / Book that represents each stage of your life (childhood, adolescence, adulthood). 
Lapsuuteni merkittävimmät kirjat ovat ehdottomasti Merja Jalon hevoskirjat (Nummelan ponitalli erityisesti), Seitsemän tassua ja Penny - sarja sekä yllättäen Harry Potterit. Nuoruuttani, jolla tarkoitan nyt enemmän yläasteen alkuaikoja, edustaa varmaan Twilightit, ja aikuisuutta kaikki se feministinen kirjallisuus, jota olen viime aikoina lukenut. Toisaalta olen vasta viime vuosina oppinut nauttimaan kaikesta YA-kirjallisuudesta huomattavasti enemmän, joten sekin voisi olla tähän aikuisuus kohtaan sopiva vastaus.

Kirja, jonka voit lukea uudelleen milloin vain? / Book that is your go-to reread.
Jay Asherin 13 Syytä, Jennifer E. Smitin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea, Elina Rouhiaisen Kesytön ja tietenkin Potterit. Nämä ovat myös kirjoja, jotka olen lukenut uudelleen yllättävän useinkin. Kaikkia näitä yhdistää tietynlainen helppous, ja jo taattu laatu sekä viihdyttävyys.

Kirja, joka yllätti eniten? / Book that surprised you the most.
Luultavasti Margaret Attwoodin Orjattaresi. En osannut odottaa ihan niin "rajua" kirjaa, ja kirjan dystopia on todella uskottava. Myös kirjan linkittyminen tämän hetkiseen maailmaan tuli ihan yllätyksenä, ja huomasin kuumottelevani paljonkin sitä, miten "helposti" samaan tilanteeseen voitaisiinkaan ajautua.

Eniten luettu kirjailija? / Most read author?
J.K. Rowling. Olen lukenut kaikki Harry Potterit, Ihmeotukset sekä alkuperäisenä oppikijana että käsikirjoituksena, Siuntio silosäkeen tarinat sekä Huispaus kautta aikojen. Eli kaikkiaan 11 kirjaa häneltä, eikä mukaan ole laskettu kuinka monta kertaa olin uudelleen lukenut yksittäisiä Pottereita (viimesen kahden vuoden aikana pelkästään luin Viisasten kiven kaksi kertaa, Salaisuuksien kammion ja Azkabanin vangin kerran, ja kauan aikaa sitten olen lukenut Kuoleman varjelukset viisi kertaa putkeen).

Mikä hahmo muistuttaa sinua eniten? / Which character is most like you?
Vaikea vaikea kysymys. Samastun harvoin ihan täysin mihinkään hahmoon, mutta (Katrin tavoin) vastaan kuitenkin kirjan Fangirl päähenkilö Cath, mukavuusalueellaan viihtyvä fanityttö, joka pitää kirjoista ja rauhalllisuudesta. Yhteneväisyyksiä ei kuitenkaan ole kovinkaan paljoa, mutta tiettyä samaa meissä kuitenkin on :D

Mikä on suosikkiparivaljakkosi (ei romanttinen)? / What is your favorite non-romantic ship?
Viime aikaisista luetuista kirjoista suosikki (kolmikkoni) on ollut Oonko ihan normaali?- kirjan Evie, Amber ja Lottie. Myös Rainbow Rowellin Attachments-kirjan kaveruksen Jennifer ja Beth nousivat yhdeksi hauskimmasta kaveruspariskunnasta, joita olen koskaan lukenut.

Pidätkö enemmän sankareista vai pahiksista? / Do you prefer the hero or the villain?
Sankareista, ainakin yleensä. Silloin tällöin elokuvissa pahis saattaa viedä voiton, mutta yleisesti ottaen kirjojea lukiessa olen aina sankareiden puolella.

Koska olen edelleen erittäin huono laittamaan haasteita eteenpäin (ja koska Katri haastoi jo oikeastaan kaikki joille olisin haasteeni laittanut), haastan ainoastaan yhden henkilön, eli minua niin usein monenmoisiin haasteisiin haastaneen Cillan! Toivottavasti et tätä liian monta kertaa ole jo saanut :)

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia vastauksia! Six of Crows ja Men Explaining Things To Me ovat korkealla mun lukulistalla, mahtava kuulla että niistä on tullut sun lempikirjoja! :) Feministisestä fantasiasta suosittelen Maria Turtschaninoffin Maresia, sen jatko-osa/prequel Naondel on multa vielä lukematta mutta sekin on kuulemma tosi hyvä! Ja Oonko ihan normaalin kolmikko on paras, en kestä!!! <3 Heidät mäkin olisin vastannut jos tehnyt tän tägin tuon kirjan lukemisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maresi on ollu niin kauan mun listalla, että kohta on pakko alkaa lukemaan sitä muista kirjoista välittämättä! Enkä tosiaan malta, että saan lukea lisää Oonko ihan normaalin tyypeistä, vaikka välillä he tuntuivatkin vähän etäisiltä (? ei välttämättä se sana mitä haen, mutta jotain sinnepäin).

   Ja kannattaa tosiaan lukea noi kaksi, niin koukuttavia kirjoja molemmat, ja niin erilaisia.

   Poista