sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän lukumaraton, päivittyvä postaus

Tähän postaukseen tulen siis päivittelemään oman lukumaratonini etenemistä. Tarkoituksena olisi lukea huomiseen, 13.2. kello 11 saakka. Maratonin alkutunnelmoinnit löytyvät täältä.

12.2., klo. 11:00
Yllättävät iltamenot on nyt hoidettu pois alta, ja aloitin maraton urakkani puoliksi vielä unessa, kun kuuntelin hetken aikaa Chris Cleaven Everyone Brave is Forgiven, joka suomeksi tunnetaan nimellä Sodassa ja rakkaudessa. Kyseessä on kirja, jota en vaan onnistu lukemaan loppuun, ja nytkin tarkoituksena on vaihtaa kirjaa, kunhan saan silmät pysymään auki.
     Kuin tilanteeseen sopien, tänään vietetään Suomen kirjasäätiön lanseeraamaa lukurauhan päivää. Mikä olisikaan parempi syy viettää maratonia juuri nyt!

12.2., klo. 13:25
Lukumaraton on lähtenyt verkkaisesti käyntiin. Pitkä puhelu kotiin, ja muutama turha sometauko veivät jonkin verran aikaa. Tällä hetkellä luettuna on yksi kirja, Sylvia Plathin runokokoelma Sanantuoja, ja äänikirjan kanssa olen edistynyt kaksi ja puoli lukua.
Luettuja sivuja yhteensä: 83

12.2., klo. 16:55
Pari viimeistä tuntia on hujahtanut ohi siivillä. Tyytyväisenä itseeni voin sanoa, että sometaukoja ei nyt ole juuri tullut pidettyä, ja muutenkin tähän saakka maraton on onnistunut paremmin kuin hyvin. J.K. Rowlingin Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay on nyt luettu, ja ilokseni sain myös vihdoin päätökseen Everyone Brave is Forgiven äänikirjan, joka on aiheuttanut jonkinsortin lukujumia jo puolentoista kuukauden ajan. Seuraavaa kirjaa en ole bielä päättänyt, sillä houkutus hairahtua etukäteen valituista kirjoista on tällä hetkellä suuri.
Luettuja sivuja yhteensä: 376 + 2h 50min äänikirjaa

12.2., klo 18:55
Kuluneet kaksi tuntia ovat menneet turhassa pyörimisessä, ja mikään kirja ei oikein tunnu nyt iskevän. Luin hetken aikaan Edgar Lee Mastersin Spoon River Antologiaa, ja aloitin Jennifer Nivenin All the Bright Places. Siinä missä Spoon River on varma onnistuminen, All the Right Places petti niin pahasti, etten tule lukemaan sitä enempää kuin nämä 18 sivua. Kaiken lisäksi onnistuin jälleen lukemaan juonipaljastukset, eikä kirja sen myötä vaikuta yhtään houkuttelevammalta.
Luettuja sivuja yhteensä: 444 + 2,5h äänikirjaa

13.2., klo 00:25
Lukuinto palasi, ja uusia sivuja on tullut mukavasti lisää. Ylisöpöjä YA-kirjoittavan Jennifer E. Smithin Hello, Goodbye and Everything in Between tuli ahmittua neljässä tunnissa. Välissä luin muutaman sivun Margaret Atwoodin Handmaid's Talea, jota aina välillä luen pari sivua paremman puutteessa. Seuraavana olisi vakavasti harkinnassa nukkumaan meno, mutta muutama kirja houkuttelisi vielä sängyn vieressä... Maratoniahan on kuitenkin jäljellä melkein 11 tuntia.
Luettuja sivuja yhteensä: 702 + 2,5h äänikirjaa

13.2., klo 13:20
Lukumaraton loppui osaltani menneenä yönä, sillä herätyskellosta huolimatta en enää aamulla jaksanut nousta lukemaan. Aloitin kuitenkin "hieman" muuttuneesta pinostani uuden kirjan, eli Maggie Stiefvaterin The Raven Boysin. Alku on vaikuttanut lupaavalta, ja kaikista keskeneräisistä kirjoista huolimatta voi olla, etten pysty jättämään tätä kesken.
   Myöhemmin illalla on luvassa vielä koostepostaus, jossa vielä viimeiset fiilistelyt menneeseen 24 tuntiin, ja mitä nyt sitten todella tuli luettua.

2 kommenttia:

  1. Rentoa maratoonaamista ja lukuintoa! Omani on jo loppupuolella, muutama tunti jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon, itsellänikin on nyt maraton koontipostausta vaille luettu!

      Poista