perjantai 10. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän lukumaraton

Päätin omaksi ilokseni (ja pitkästä aikaa ensimmäisen kotiviikonlopun kunniaksi) osallistua Tuntematon lukija - blogin Handen emännöitsemään Ystävänpäivän lukumaratoniin.


Lukumaraton sijoittuu tänä vuonna 11.-14.2. ajalle, josta kukin osallistuja saa sitten parhaimmat mahdolliset 24 tuntia itselleen valita. Itse olen joutunut siirtämään tätä omaa lukurupeamaani jo nyt useaan kertaan, sillä lauantai-illalle ilmestynyt meno ei välttämättä sovi parhaiten, kun tarkoituksena olisi lukea intensiivisesti vuorokauden verran. Toivottavasti pääsisin kuitenkin aloittelemaan maratonini sunnuntaiaamuna, tai lauantaina kotiin tulon jälkeen. Onneksi maanantaina luento alkaa vähän myöhemmin, joten aamutoimien lomassa ehtii vielä ahmia viimeiset sivut, jos näyttää siltä että aloitus minun osaltani venähtää.

Näin vuorokautta etukäteen olen onnistunut keräämään suurpiirteisen listan kirjoista, jotka voisivat sunnuntaina viedä mukanansa. Päivän kiireiltä en ehtinyt ottamaan kuvaa lukupinostani, joudun nyt ainoastaan listaamaan valitsemani yhdeksän kirjaa, ja huomenna esittelemään saman vielä visuaalisessa muodossa.

Mahdollisia maratonkirjoja ovat siis:
Everyone Brave is Forgiven, Chris Cleave (kesken)
Orlando, Virginia Woolf (kesken)
The Handmaid's Tale, Margaret Atwood (kesken)
Spoon River Antologia, Edgar Lee Masters (kesken)
Tummien perhosten koti, Leena Lander
Lasikellon alla, Sylvia Plath
Sanantuojat, Sylvia Plath
Fantastic Beasts and Where to Find Them, the Original Screenplay, J.K. Rowling
Kissani Jugoslavia, Pajtim Statovci
Hello, Goodbye and Everything in Between, Jennifer E. Smith

Tämä lukumaraton sattuu kyllä sopivaan kohtaan, sillä viime aikoina lukuinnostus on ollut minulla kovassa nousussa. Ehkäpä tämän avulla saisi luettua kesken jääneitä kirjoja loppuun, koska viime aikoina ne ovat saaneet väistyä kiinnostavampien teosten tieltä.

Tulen päivittämään tähän postaukseen maratonin etenemistä, kun sen olen ensin aloittanut. Tarkemmasta aloitusajankohdasta tulee luultavasti tietoa joko Twitterin tai Instagramin välityksellä!

6 kommenttia:

 1. Pinosi näyttää oikein lupaavalta. Itse maratoonaan vasta 14. päivä eli taidan olla aivan viimeinen. :D
  Tsemppiä koitokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein viikolla tosiaan ehdi lueskella, mutta onnea sinulle maratoniin, joka on vielä edessä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos näin jälkikäteen, kun vihdoin on urakasta päästy eroon :)

   Poista
 3. Kivaa lukumaratonia! Fantastic Beasts -kirjan lukee tosi nopeasti, se sopii hyvin maratoonattavaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan oli ihan täydellinen kirja tähän, Harry Potter fiilikset lämmitti sydäntä, ja rakastan tota elokuvana niin paljon!

   Poista