lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuodesta 2016

Vuosi 2016 alkaa olla aikalailla taputeltuna kasaan, ja hyvä niin. Kuten varmasti aika moni on jo huomannut, mennyt vuosi ei kohdellut oikeastaan ketään hyvin, ja vaikka henkilökohtaisilta takaiskuilta vältyttiin (itse asiassa onnistumisiakin kertyi kasaan kiitettävä määrä), jäi näistä menneistä 365 päivästä vähän paha maku suuhun.

Kirjallisesti katsottuna vuosi on ollut minulle aika keskinkertainen, ja blogia ajatellen antaisin arvosanaksi ehkä 3/5. Palasin takaisin hieman edellistä vuotta aktiivisempana, muutin blogin ulkoasua ja viimeistelin keskeneräisiä muutoksia. Parantelin blogin "tunnistejärjestelmää", ja yritin lähestyä bloggaamista hieman rennommalla otteella, ja vähemmän stressaten.
      Sain juuri ja juuri luettua sen kolmekymmentä kirjaa, minkä olin lukutavoitteekseni asettanut Goodreadsissa. Enempään en varmaan olisikaan pystynyt, sillä vuoden ensimmäisen fiktiivisen kirjan (Gillian Flynnin Gone Girl) luin vasta toukokuussa koulun loputtua, ja kirjasta kirjoittamiseenkin kului miltei kuukausi.

Kesäkuussa blogi täytti viisi vuotta, jota juhlin lyhyen postauksen muodossa kyseisenä päivänä. Osallistuin myös elämäni ensimmäiseen lukumaratoniin, joka omaksi yllätyksekseni meni odotettua paremmin. Siitä, ja muista haasteista, joihin olen blogissani tänä vuonna vastannut/osallistunut, voi lukea enemmän täältä.

Kesä-elokuussa onnistuin lukemaan niin paljon kirjoja, että ne pitivät minut hyvin mukana asettamassani kolmenkymmenen kirjan tavoitteessa. Onnistuneita kirjavalintoja oli niin monta, mutta omiksi suosikeiksini kesälukemistosta nousi Crown of MidnightA Court of Mist and Fury sekä The Beast's Garden. Miltei kaikki muutkin lukemani kirjat olivat lähes tulkoon 5/5, joten ainoastaan kolmen esiin nostaminen tuntuu hieman vääryydeltä.
     Kesältä käteen jäi myös pieni ihastus äänikirjoja kohtaan. Suurin osa lukemistani kirjoista oli juuri tässä formaatissa, ja vaikka edelleen rakastan fyysisiä kirjoja, on äänikirjoissa silti tietty helppous joka houkuttelee toistuvasti niiden ääreen.

Syyskuu alkoi matkalla Baltian ja Puolan läpi Berliiniin, ja siitä suoraa Helsingistä Jyväskylään valmiina aloittamaan toista vuotta yliopistosta. Koulun alun myötä palasin takaisin saamattomuuteen, ja uppouduin jälleen Netflixiin kirjojen sijasta. Samalla huomasin täyttäneeni lukujärjestykseni yllättävän täyteen heti syyskuun alusta saakka, ja vapaa-ajan menojakin alkoi jälleen ilmestyä kalenteriin, siten, että kesän lukumääriin en millään enää päässyt.
   Syyskuussa luetuista kirjoista ehdottomasti haluan nostaa esille Six of Crowsin, joka ihastutti ikihyviksi Saksan matkallamme.

Vuoden kolme viimeistä kuukautta ovat olleet lukemisen kannalta ehkä kaikista masentavimmat. Lokakuussa pääsin kuitenkin nauttimaan Helsingin Kirjamessuista ensimmäistä kertaa bloggarin roolissa, ja sainpahan ensimmäisen arvostelukappaleeni ikinä (Punainen kuningatar). Marraskuussa Harry Potter-fani sisälläni nosti jälleen päätänsä, kun pääsin katsomaan Ihmeotuksia ennakkonäytökseen, ja tilasin itselleni syntymäpäivälahjaksi kyseisen elokuvan käsikirjoituksen (joka seikkaili Helsingin ja Jyväskylän väliä kuukauden verran ennen kuin se päätyi pari viikkoa sitten vanhemmilleni).

 Tilastollisesti vuosi 2016 on ollut blogini kävijärikkain (mikä ei silti ole kovinkaan paljoa), ja elokuussa julkaisin kaikkien aikojen suosituimman bloggaukseni, kun Pohdin nuorten aikuisten kirjallisuutta. Instagramissa ja Twitterissä, jälkimmäisessä erityisesti, seuraajamääräni ovat nousseet kohisten, ja bloginkin puolella uusia lukijoita on kertynyt mukava määrä. Olen myös tutustunut paremmin muihin bloggareihin kiitos kirjamessujen ja Twitterin, ja tavoitteeni olla aktiivisempi blogimaailmassa on ainakin jossain määrin onnistunut.

Tulevaa vuotta päätin pohtia vuoden 2017 ensimmäisessä postauksessa, joka löytyy TÄÄLTÄ.

Kiitoksia siis kaikille menneestä vuodesta, ja hyvää uutta vuotta yhtälailla jokaiselle!

2 kommenttia: