maanantai 31. lokakuuta 2016

Helsingin kirjamessut: 3. päivä

(Näissä kaikissa kirjamessubloggauksissa näyttää olevan kovin yhtenäinen otsikointi...) Luvassa on siis viimeinen messupostaus, ja alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta esittelen samalla myös kirjahankintani.

Olemme perinteisesti käynyt isäni kanssa kirjamessuilla, joten viimeisen päivän annoin itseni unohtaa bloggarin roolin messuilla. Päivältä ei ole juurikaan kuvia esitellä, sillä puhelimeni muisti täyttyi milteipä heti ja huomasin asian vasta kotiin päästyäni.
      Lähdimme isäni toiveesta Messukeskukselle tavoitteena ehtiä kello 10:30 alkavaan HS Specialiin, jossa keskusteltiin Jari Aarnion tapausta tutkineiden journalistien, Susanna Reinbothin ja Minna Passin kanssa. Keskustelu osoittautui yllättävän mielenkiintoiseksi, ja huomasin pohtivani lähdekriittisesti sekä toimittajien että poliisin toimintaa tapaukseen liittyen. Luennoitsijat olisivat yliopistolla varmasti ylpeitä, kun opit ovat menneet perille. Siitä suuntasimme kuuntelemaan Terhi Rannelaa, joka kertoi kirjastaan Frau Roman Schatzin kanssa. Keskustelu oli ihanan joutuisaa, ja Schatz oli erittäin hyvä haastattelija!

Tämän jälkeen viimeinen messupäivä oli oikeastaan lähinnä kävelyä messualueella. Kävimme hieman huolellisemmin antikvariaattista puolta läpi. Muutamilla osastoilla myytiin vanhoja valokuvia, niiden kimpussa olisi jaksanut viettää tunteja. Valitettavasti tällä kertaa ei sattunut mitään sopivaa silmään, vaikka kauan puntaroin parin kuvan ostamista. Muutaman kirjaostoksen ja Ruoka & Viini messuilla piipahtamisen jälkeen oli aika heittää hyvästit messuille tämän vuoden osalta, ja alkaa suunnittelemaan ensi vuotta.

Kotimatka Jyväskylään sujui oikein rattoisasti tätä postausta luonnostellessa, ja vaikka äsken teki jo mieli käpertyä peiton alle (huomen aamun kahdeksan luento kauhistuttaa jo nyt), tämä postaus täytyy saada valmiiksi.

Kirjahankinnat

Oikeastaan kaikki messuostokseni olivat heräteostoksia, sellaisia jotka nappasin mukaan hyvän tarjouksen (tai jonkun muun "hyvän" syyn varjolla).

- Emmi Itärannan Kadotettujen kujien kaupunki, jonka löysin kovakantisena ainoastaan kymmenellä eurolla. Olen suunnitellut Itärannan kirjojen lukemista jo jonkin aikaa, joten tämä tarjous sattui kohdalle juuri oikeaan aikaan
- Itärannan kanssa samalla kerralla ostin myös Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia. Tästäkin olen kuullut niin paljon hyvää, että raaskin rahojani siihen sijottaa.
- Helsingin Sanomilta ostimme äidin kanssa yhteisiksi Heikki Aittokosken Narrien laivan ja Kuolemantanssin. Molempien aiheet vaikuttivat äärimmäisen mielenkiintoisilta, ja tämän vuoden kurssivalintoja ajatellen myös opiskelujen kannalta erittäin ajankohtaisilta.
- Kallein heräteostokseni oli ehdottomasti Don Rosan Ankka sarjakuva Sammon salaisuus. Piirtäjä oli perjantaina signeeraamassa teoksiansa, joten näin tilaisuuteni ja kiiruhdin ostamaan sarjakuvan jonka sain sitten omistuskirjoituksella varustettuna.
- Entäs jos... Vakavia tieteellisiä vastauksia mielikuvituksillisiin kysymyksiin (Randall Munroe) on kirja jota olen aieminkin selaillut. Nyt se sattui olemaan halvalla myytävänä. Kotona huomasin sen olevan lähän liian fysiikkapainotteinen humanistiaivoilleni, joten tässä oiva joululahja diplomi-insinööri sukulaiselle.
 - Maria Turtschaninoffin Maresi; olen jälleen kerran erittäin myöhässä suosittujen kirjojen kanssa, mutta jos muutkin ovat tykänneet, niin enköhän minäkin tästä pidä.
- Aziz Ansarin Modern Romance, yksi niistä kauniskantisista kirjoista Akateemisessa. Vaikutti ihan hauskalta sisälöllisestikin, eikä hintakaan ollut paha. Mutta suurin syy tässä oli kyllä estetiikka.
- Löysin puolivahingossa Eniten vituttaa kaikki kalenterin Gummeruksen osalta. Ehkä vähän turhake, mutten voinut vastustaa.

Kustantajilta arvostelukappaleita tarttui mukaan muutama. WSOYn ja Tammen bloggari aamiaisella oli jaossa paikalla olleiden kirjailijoiden teoksia. Nappasin matkaani mielenkiintoisimpien kuuloiset, eli Anja Snellmannin Lähestyminen, Tuula-Liina Variksen Huvilan sekä Riitta Jalosen Kirkkauden. Atenalta sen sijaan matkaan lähti Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän, jota varsinkin opiskelukaverini ovat kehuneet vuolaasti.

****

Yhteenvetona siis kirjamessut olivat varsin onnistunut kokemus. Messuviikonloppu on käynyt voimille, mutta on mukava tulevaisuudessakin muistella julkkisbongausta (erityisesti melkein yhteentörmäystä presidentti Sauli Niinistön[!!!!!] kanssa), sekä messujen hyvää fiilistä. Oli hauska päästä tutustumaan bloggareihin, ja ehkä tämä vähän madalsi kynnystä osallistua jatkossa blogimaailman tapahtumiin. Kirjahankintojen myötä loppuvuodeksi varmasti riittää lukemista, ja tuntuu siltä, että innostus blogata on jollain tavalla vähän palautunut.

Normaaliin blogiarkeen päästään varmaan tulevalla viikolla, huomiselle (siis käytännössä tälle päivälle) luvassa vielä lyhyen lyhyt postaus menneestä ja tulevasta kuukaudesta.

Messukeskukselle vielä iso kiitos bloggaripassista, joka mahdollisti näin laajan tutustumisen messuohjelmaan!

Tämän hetkiset fiilikset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti