keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Pre-kesälukumaraton katsaus

Blogistanian kesälukumaraton on aivan kulman takana. Osallistun ensimmäistä kertaa elämäni aikana, joten jännitys alkaa tiivistyä, kun maratoniin on aikaa neljä päivää. Olen ehtinyt jo ilmoittamaan perheelle, ettei sunnuntaina tätä lukijaa saa häiritä. Muutaman hetken mietinnän jälkeen päätin toteuttaa lukumaratonini 9.7. klo 20 eteenpäin, jolloin lopetan siis 10.7. samoihin aikoihin. Järjestely johtuu ihan vaan siitä, että EM-jalkapallon finaali alkaa kello 22. Ehdin kirjoittamaan viimeiset ajatukset ylös, ja mahdollisesti julkaistakin ne.


Kirjat olen jo aikalailla valinnut, ne ovat heinäkuun TBR-pinostani, jota olenkin jo Instagramin puolella ehtinyt esittelemään (@hannandbooks). Tänään työmatkalukemiseksi lainasin kirjastosta e-kirjana A Murder in Time nimisen dekkarityyppisen kirjan, ja jos sitä en saa luettua tässä tulevien matkojen aikana, tulen sen lisäämään luettavieni listalle maratoniin.

Lukumaratonilleni on varattu seuraavat teokset:

- Harry Potter ja viisasten kivi. Olen suunnitellut Harry Pottereiden uudelleen lukua, ja viime kesänä pääsin Liekehtivään pikariin saakka, mutta aloittelen urakan tässä maratonissa uudelleen
- Lupaathan tappaa itsesi. Kirja, jonka aloitin myöhään loppu keväästä, ja jota en koskaan saanut viimeisteltyä. Maratonin ainoa kirja, jonka tulen luultavasti kokonaan viimeistelemään.
- Cress. Äänikirja valintani. Varmastikaan en koko aikaa pysty/jaksa lukemaan, joten niihin hetkiin tulen kuuntelemaan The Lunar Chroniclesin kolmatta osaa Cressia.
- Luultavasti myös joko Rubiininpunan tai Deliriumin tulen aloittamaan. Molemmat kirjat ovat re-read listaltani, tiedän pitäväni kummastakin, joten nämä ovat näitä varmoja valintoja.
- ??? Varmasti löydän vielä kirjan, jota haluaisin tänä aikana lukea. Eiköhän se ehdi kuitenkin viimeistään maratonin aikana tarkentumaan.

Bloggauksista sen verran, että tämän postauksen lisäksi tulen livetwiittaamaan jossain määrin maratonin etenemistä, ja nämä twiitit sitten julkaisen samalla realiaikaisena blogin puolella. Myöhemmin, sunnuntain tai maanantain aikana sitten luvassa on vielä maratonin koonti, ja mahdollisesti sitten myöhemmin vielä luetuista kirjoista kirjoittelen omat bloggauksensa.

Tavoitteenani on lukea puolitoista kirjaa, mikä on varmasti erittäin optimisitinen tavoite sekin.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, maraton lähestyy! Maratonkirjojen valitseminen on yksi maratonin ihanimmista puolista. <3

  VastaaPoista
 2. Minulla ei oikeastaan ole tavoitteita lukumaratonille. Olen silti varannut pinoon pari niin lyhyttä kirjaa, että saan ne varmasti luettua. On kiva, kun voi todeta lukeneensa edes jotain loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 3. Oma osallistumiseni on vielä hieman auki, mutta lukumaraton kiinnostelisi kovasti. Minullekin se olisi ensimmäinen. En vain tiedä vielä, mitä kaikkea viikonlopun suunnitelmiin kuuluu, enkä ole kirjojakaan valinnut vielä...

  Tsemppiä paljon maratoonaamiseen :)

  VastaaPoista
 4. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia! (Jalkapallo huomioiden ;-)

  VastaaPoista