lauantai 9. heinäkuuta 2016

Päivittyvä lukumaraton postaus

Blogistanian vuosittainen kesälukumaraton on täällä. Sitä emännöi Ja kaikkea muuta - blogin Minna. Itse osallistun ensimmäistä kertaa lukumaratonille, joten jännityksellä odotan mitä seuraavat 24 tuntia tuo tullessaan. Täällä voi käydä tutustumassa valitsemaan kirjallisuuteeni, ja tätä päivittyvää postausta seuraamalla saa ajankohtaista tietoa siitä, millaisella tahdilla lukemiseni edistyy. Pyrin noin tunnin välein ilmoittelemaan luku-urakkani etenemisestä, mutta se saattaa olla hyvinkin optimistinen ajatus.

Seuraa myös blogin sosiaalisen median kanavia, joihin linkit löytyy vasemmasta sivupalkista. Ainakin Twitterissä lukemista luultavasti pystyy seuraamaan, ehkä jokunen postaus eksyy Instagramin tai Facebookin puolellekin.

17:45
Suunnitellun maratonin alkuaikaan on vielä pari tuntia, ja tässä ehtii hyvin piipahtamaan salilla. Aloituskirjaakaan en ole vielä ehtinyt päättämään, mutta eiköhän se ala selviämään, kun pääsee hoitamaan päivän liikunnat alta pois.

20:00
Lukumaraton alkoi minun osaltani Florian Huberin tietokirjalla, Lupaathan tappaa itsesi. Kesken eräinen opus on odottanut viimeisten sivujen lukemista niin kauan, että nyt on sen aika.

21:00
40 sivua takana, vähän on ollut katkonaista lukemista, mutta eiköhän tässä vauhtiin vielä päästä.

21:58
Ensimmäinen kirja luettu, seuraavaksi hetken aikaa Marissa Meyerin Cress'iä, kun odottelen inspiraatiota seuraavan kirjan suhteen :D

23:51
Tunnin väliajat eivät nyt ihan toteutuneet. Cress vaihtui Rosamund Hodgen kirjaan Cruel Beauty, ja sitä on tullut nyt pari tuntia luettua. Sivuvauhti ei ole päätä huimaava, ja pikaisesti laskettuna ei ole ensimmäisen n. 4h aikana vielä ehtinyt muutamaa sataa sivua enempää kertymään.

11:40
Heräsin vasta 11 maissa. Lukeminen venyi eilen illalla niin pitkälle, että huomasin aamulla nukahtaneeni kirjan kanssa. Jatkan edelleen Cruel Beautya, tavoitteena olisi lukea se loppuun seuraavien tuntien aikana.

17:06
Vähän alle kolme tuntia maratonia jäljellä, ja Cruel Beauty ei ota loppuakseen. Toki tässä on tullut muuta ohjelmaa, käytiin syömässä, pelastettiin lentämään opettelevia linnunpoikasia autotieltä ja tarkasteliin ukkospilviä. Jonkin verran olen saanut samalla sivussa Cressiäkin eteenpäin, mutta viimeisten tuntien tavoitteena oli nyt kuitenkin tämän kirjan lukeminen loppuun.

20:00
Lukumaraton on osaltani ohitse. Kirjamääräksi jäi yksi kokonainen kirja, yhden kesken jääneen loppuun lukeminen ja 120 sivua uudesta kirjasta. Sivumääräksi kertyi siis 550 sivua kokonaisuudessaan. Tarkemmin lukumaraton kokemuksia sitten vielä koontipostauksessa!

2 kommenttia:

  1. Oi, väkevällä kirjalla oletkin aloittanut! Tsemppiä maratoniin ja lukuiloa <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa maratoonausta. Tosi kiva, kun mukana on monta ensimmäistä kertaa osallistuvaakin!

    VastaaPoista