lauantai 22. elokuuta 2015

Rick Riordan: Percy Jackson ja Salamavaras

Percy Jackson ja Salamavaras. Tämä on minulle se kirja, joka oli tuomittu roikkumaan TBR-listallani ikuisuuden. Se on ollut siellä vuodesta 2010 saakka, ja olisi ollut varmaan vielä vuonna 2020, elleivät olosuhteet olisi pakottaneet minua tarttumaan tähän kirjaan. Lainasin sen kaveriltani kahdeksan kuukautta sitten. Kirja osui käteeni, kun olin pakkaamassa muuttolaatikoita. Nyt minun täytyisi lukea se, että saisin palautettua kirjan omistajalleen.

"Percy Jackson päätyy Puoliveristen leirille, jossa häntä odottaa suuri tehtävä. Percyllä on kymmenen päivää aikaa etsiä ylijumala Zeuksen mestarisalama ja estää ihmiskunnan tuhoisin sota. Ilman itsepäistä Annabethia ja satyyri Groveria Percyllä ei ole toivoa. Sillä yksikään etsijä ei ole palannut elävänä retkeltään." - Rising Shadow

Pakko myöntää, Salamavaras olisi ollut niin paljon parempi, jos olisin lukenut sen heti ilmestymisen jälkeen. Viisi vuotta nuorempi minä olisi varmasti nauttinut tästä kirjasta. Juuri sopivasti toimintaa (muttei kuitenkaan liian rajua), tarpeeksi vähän romanttista hömpöttelyä ja reippaasti etenevää kerrontaa.

Kuitenkin nyt vuonna 2015, juuri nämä asiat tuntuivat olevan kirjan ongelma. Toiminta kirjassa on suunnattu selvästi nuoremmille lukijoille, joten se ei ehkä ihan kohdannut omia toiveitani. Kaipasin jonkin sorttista romanttista käännettä ja joinain hetkinä tuntui, että kirjaan on pakattu liian paljon tapahtumia. Kirjan huumorikin on enemmän nuoremmille lukijoille suunnattua.

Ymmärrän hyvin Percy Jackson - sarjan viehätyksen. Idea on hyvä, ja kirjat tavoittavat varmasti lukijakuntansa. Harmittaa hieman, etten tutustunut tähän silloin, kun omat kaverini lukivat näitä. Kenties yritän lukea Olympoksen sankarit - sarjan ensimmäisen osan. Olen saanut sellaisen käsityksen, että se toimii hieman vanhemmillekin lukijoille. Mutta ehdottomasti, jos esimerkiksi kirjalahjaa miettiin 5.-7. Luokkalaiselle, niin ehdottomasti kannattaa harkita tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti